«Επτά επί Θήβας» στο Ρωμαϊκό Ωδείο

12:34 3/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας η παράσταση «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου παρουσιάζεται στις 9:30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Το θέμα των «Επτά επί Θήβας» είναι Οιδίποδα η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα Ετεοκλή και Πολυνείκη. Ο Οιδίποδας με την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του αφήνει τον θρόνο στους δύο γιους του… οι οποίοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ.

Ο Ετεοκλής όμως δεν τήρησε την υπόσχεσή του όταν κλήθηκε να

παραχωρήσει τον θρόνο στον αδελφό του. Προκάλεσε την οργή του, οδηγήθηκε σε συμμαχία με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί από κάθε ένα από τα δύο αντίπαλα στρατεύματα παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης…

Μία πολιτική τραγωδία εξαιρετικά επίκαιρη που σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις. Η μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

Ερμηνεύουν τους ρόλους οι ηθοποιοί:

Ετεοκλής Γιάννης Στάνκογλου

Αντιγόνη Κλειώ Δανάη Οθωναίου

Ισμήνη Ιώβη Φραγκάτου

Άγγελος Γιώργος Καύκας

Κήρυκας Αλέξανδρος Τσακίρης

Πολυνείκης Γιώργος Παπανδρέου

Και 14μελής χορός ηθοποιών.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12€ – Κανονικό 15€ & 10€ (φοιτητικό και άνω των 68 ετών) ευρώ – ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ 8€ – Ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ

Σημεία πώλησης

11876 | Tickethour | SEVEN SPOTS | ΓΕΡΜΑΝΟΣ | OTESHOPS | MEDIA MARKTΔΗ.ΠΕ.ΘΕΤαμείο Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»Πλατεία ΓεωργίουMusic Station Ρήγα Φεραίου 34Οπτικά Καραμούζης Μαιζώνος 92Βιβλιοπωλείο Discover Πατρέως 30Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» Κορίνθου και Φιλοποίμενος (ώρες καταστημάτων)

Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα