«Έπρεπε να στηριχθούν με προτεραιότητα οι κλάδοι που έχουν πρόβλημα επιβίωσης»

15:02 1/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Αιγαίου η βουλεύτρια Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα  τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έλαβε η κυβέρνηση δεν έπρεπε να ληφθούν με οριζόντιο τρόπο αλλά να ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια και να έχουν προτεραιότητα οι κλάδοι που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. «Αντίθετα είδαμε να στηρίζονται για ακόμα μια φορά, οι μεγάλες επιχειρήσεις, όμιλοι, μεγάλα ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρίες . Υπάρχουν

οι δυνατότητες στην ελληνική οικονομία να υπάρξουν διευκολύνσεις στις ΜΜΕ , στους ελευθέρους επαγγελματίες και επιστήμονες για μια σειρά μέτρων όπως διαγραφή χρεών που αναστάλθηκαν για τους μήνες αυτούς αλλά θα συσσωρευτούν από το φθινόπωρο όπου για πολλούς κλάδους θα υπάρξουν πολύ μεγάλα αδιέξοδα. Όπως για τον αγροτικό κόσμο και τους κτηνοτρόφους που ενώ προηγήθηκε άλλος ένας χειμώνας με πιεσμένες προς τα κάτω τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, πούλησαν σε ακόμα πιο εξευτελίστηκες τιμές την περίοδο του Πάσχα και ήταν προκλητικά ο μόνος κλάδος πουν που δεν πήρε καμία ενίσχυση» τόνισε η κυρία Κομνηνάκα.

Για το μέτωπο της υγείας η βουλέυτρια του ΚΚΕ είπε ότι «δεν ήταν επιτυχία της κυβέρνησης που δεν είχαμε μεγάλο αριθμό θυμάτων στην πανδημία αλλά επιτυχία των επιστημόνων υγείας στους οποίους υπάκουσε και πειθάρχησε ο πληθυσμός. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά αποδυνάμωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας και ακόμα και τώρα που τοι σύστημα χρειάζεται θωράκιση γιατί δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον ιό, οι εξαγγελίες για προσλήψεις δεν αφορούν μόνιμο προσωπικό αλλά επικουρικό.

Για το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα η κυρία Κομνηνάκα τόνισε ότι «αφού εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση δεν αποφάσισε να αποσυμφορήσει τα νησιά, πότε θα μπορούμε να προσδοκούμε ότι θα το κάνει;» Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τη δημιουργία κλειστών κέντρων που θα επιδεινώσουν τον εγκλωβισμό προσφύγων και την κατάσταση στα νησιά και τόνισε ότι λύση είναι η διαδικασία ασύλου να μεταφερθεί στην Τουρκία .

Ακούστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της Μ. Κομνηνάκα βουλεύτριας του ΚΚΕ στη Λέσβο:

The post «Έπρεπε να στηριχθούν με προτεραιότητα οι κλάδοι που έχουν πρόβλημα επιβίωσης» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα