«Επουλώνοντας τις… ψυχικές πληγές του σεισμού» η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με γονείς

21:06 16/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την υλοποίηση κύκλου διαδικτυακών υποστηρικτικών συναντήσεων για γονείς σχεδιάζει το Κέντρο Πρόληψης Σάμου, «Φάρος», θέλοντας να διευκολύνει την πρόσβαση στις υπηρεσίες και στις δράσεις του, μέσα στις παρούσες συνθήκες του γενικού απαγορευτικού και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στις συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom μπορούν να συμμετέχουν γονείς νηπίων, παιδιών κι εφήβων κι από τα τρία νησιά του νομού Σάμου.

Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η στήριξη των γονιών μέσω ενός κοινού προβληματισμού

και της αναζήτησης απαντήσεων σε βασικά και αγωνιώδη ερωτήματα που σχετίζονται με το μεγάλωμα των παιδιών, την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια και γενικότερα την φροντίδα της καλής ψυχικής υγείας όλων των μελών της.

Η 1η Διαδικτυακή Συνάντηση για Γονείς έχει τίτλο «Επουλώνοντας τις… ψυχικές πληγές του σεισμού» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου από τις 6.00-7.30 μ.μ. Θα αφορά στην υποστήριξη των γονιών ώστε να διαχειριστούν τις ψυχολογικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού που έπληξε την κοινότητα τόσο στα παιδιά όσο και στους ίδιους.

Για τη συμμετοχή στη διαδικτυακή συνάντηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα του «Φάρου», 22730.23443 και 87070-1, καθημερινά, 8.30-2.30 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα,23/11.

Στους γονείς που θα δηλώνουν συμμετοχή θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναλυτικά όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, ακριβείς οδηγίες και ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για τη συνάντηση, ώστε να μπορέσουν να συνδεθούν.

Nα σημειώσουμε ότι όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

 

The post «Επουλώνοντας τις… ψυχικές πληγές του σεισμού» η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με γονείς appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επουλώνοντας …,epoulonontas …