Επιτροπή δημοτών Κραυσίδωνα: Να ανατραπούν σχέδια δημοτικής αρχής για Καραμπατζάκη
Συναντήσεις με τους τέσσερις από τους πέντε επικεφαλής και με υποψηφίους-ες των δημοτικών συνδυασμών του Δήμου Βόλου πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής Δημοτών για την Προστασία – Ανάπλαση και Ανάδειξη της περιοχής του Κραυσίδωνα.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά ημερομηνία συνάντησης με τους συνδυασμούς «ΒΟΛΟΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Α. Παπαδούλη, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Α. Ριζόπουλο, «ΒΟΛΟΣ, ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ» με υποψήφια δήμαρχο τηνκ. Ν. Καπούλα και «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ι. Αποστολάκη.
Θεωρούμε
Αξίζει να αναφερθεί ότι μέλη των παραπάνω τεσσάρων συνδυασμών είναι συμπολίτες που είτε μέσω του σημερινού δημοτικού συμβουλίου είτε ως μέλη και φίλοι της Επιτροπής, αγωνίζονται για την προστασία της περιοχής του Κραυσίδωνα και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών συνθηκών στην πόλη. Υπήρξε από τα μέλη της Επιτροπής Δημοτών πλήρης ενημέρωση για την μέχρι τώρα προσπάθεια, όμως από την πορεία των συζητήσεών μας διαπιστώσαμε ότι όλοι ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τα καταστροφικά για την περιοχή σχέδια της απερχόμενης δημοτικής Αρχής και για την γνωστή απαξιωτική της συμπεριφορά, τόσο προς τα μέλη της Επιτροπής, όσο και προς όσους πολίτες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αλάθητο του τοπικού μας Πάπα!
Κοινή υπήρξε η διαπίστωση και η αναγκαιότητα για ανατροπή των καταστροφικών για την περιοχή και την πόλη σχεδίων της απερχόμενης δημοτικής αρχής, για την προστασία και την παραπέρα βελτίωση της υπάρχουσας ανάπλασης στην Καραμπατζάκη, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη ανάπλασης συνολικά της περιοχής η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τις οδούς Ζάχου, Καραμπατζάκη και την κοίτη του χειμάρρου, με σεβασμόστα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος του χειμάρρου Κραυσίδωνα. Μια διαμόρφωση που θα προκύψει μέσα από την ουσιαστική ανάγκη για μελέτη διαμόρφωσης αυτού του σημαντικού γραμμικού χώρου για την ποιότητα ζωής της πόλης, με συμμετοχή ειδικοτήτων με γνώση του ευαίσθητου αντικειμένου, με φρέσκες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο ιδέες.
Με τους ανθρώπους να συμμετέχουν στις διαδικασίες. Οι προτάσεις των επικεφαλής σε ορισμένες περιπτώσεις μας προξένησαν θετική έκπληξη, όπως αυτή του κ. Παπαδούλη«… με σεβασμό στο Πρόγραμμα LIFΕ, δημιουργούμε γραμμικό πάρκο πολιτισμού και περιβάλλοντος, συνολικά στην περιοχή Ζάχου – Καραμπατζάκη και κοίτη του χειμάρρου», του κ. Ριζόπουλου«…πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα αποσυμφόρησης και ανάπλασης της Ζάχου, των παρόχθιων οδών και της κοίτης του χειμάρρου, προκειμένου να αναβαθμιστεί ως χώρος πρασίνου, να γίνει ένα ολοκληρωμένο γραμμικό πάρκο και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος και αναβάθμισης συνολικά της περιοχής και της πόλης!»της κ. Καπούλα«…ένας γραμμικός χώρος πλέον των 2500 μέτρων και πλάτους πέραν των 45 μέτρων (κοίτη και παρόχθια περιοχή), διαμορφώνεται με περιβαλλοντικά ήπια παρέμβαση ανάπλασης, μοναδικού για την πόλη. Ένα σημείο αναφοράς ζηλευτό και μοναδικό για όλη τη χώρα… μαζί με το κίνημα του Κραυσίδωνα, τους πολίτες και τις απαραίτητές συνεργασίες θα παραδώσουμε στην πόλη το μεγαλύτερο γραμμικό πάρκο της χώρας»και του κ. Αποστολάκη«… η κίνησή μας συντάσσεται σε αυτόν τον αγώνα από την αρχή του και δεσμεύεται ότι ως νέα δημοτική αρχή όχι μόνο θα σταματήσει αυτά τα σχέδια καταστροφής του γραμμικού πάρκου της Καραμπατζάκη και του χειμάρρου Κραυσίνδωνα, αλλά επιπλέον θα διεκδικήσει την ανάπλαση του χειμάρρου σε όλη του την έκταση (κοίτη και παρόχθιοι) . Τέτοια έργα που προάγουν την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και βοηθούν την περιβαλλοντική της «υγεία», πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για την αστική ανάπτυξη του Βόλου».
Προς τους παραπάνω τέσσερις συνδυασμούς ευχόμαστε καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές και δηλώνουμε συνοδοιπόροι στην αυριανή ημέρα για το δήμο μας!
www.ert.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σε ΣΟΚ η Ελένη Φουρέιρα όταν μαθαίνει από τεστ DNA την καταγωγή της (pics)
- Γνωστός ηθοποιός ο γιoς-ήρωας του κτήνους της Λαμίας
- Η φοιτήτρια Αρχαιολογίας απο τη Θεσσαλονίκη που έχει ξεσηκώσει τον ανδρικό πληθυσμό
- Ποιοι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από καρκίνο του προστάτη;
- Μητσοτάκης: Εάν ένα από τα παιδιά μου, έλεγε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα….
- Ελληνικά μαχητικά -για πρώτη φορά- πάνω απ΄τα Σκόπια..
- Ξέρεις τι σημαίνει το όνομα «Κωνσταντίνος»;
- Πέταξαν τρικάκια για τον Κουφοντίνα και τους συνέλαβαν
- Ολοταχώς στα ΑΤΜ λίγο πριν το παραβάν - Πληρώνονται επίδομα παιδιού Α21, επίδομα ενοικίου και συντάξεις
- Τρίκαλα: Κλαίει τις χρυσές λίρες της – Κατάλαβε αργά τη μεγάλη παγίδα που της έστησαν!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- Κ. Μπακογιάννη: Έχουμε ανοδική πορεία (audio)
- Έπεσαν υπογραφές για τη δεύτερη εργολαβία
- Α. Μητρόπουλος: Με την απόφαση του ΣτΕ φαίνεται ότι κινδυνεύει και το δώρο του ιδιωτικού τομέα (audio)
- Πτολεμαίδα: Ψήφο στην « Εορδαϊκή Ανατροπή»
- Πτολεμαίδα: Μαθητικό πρωτάθλημα σκράμπλ
- Ανήλικοι έκαναν ληστείες στη Γαστούνη
- Αλεξανδρούπολη: Αναστέλλει την κινητοποίηση η Ένωση Καταστημάτων Υγ. Ενδιαφέροντος
- Λακωνία : Ανήλικοι έσπρωξαν και λήστεψαν 87χρονο
- Επτά έργα του Έβρου στο ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ
- «Επιδρομή» στο σχολείο Κολιρίου
- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Επιτροπή δημοτών Κραυσίδωνα: Να ανατραπούν σχέδια δημοτικής αρχής για Καραμπατζάκη
- Προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Αλμυρού για αγώνες και προπονήσεις
- Νέα πρεμιέρα από την Πειραματική Σκηνή
- Νέα κατάσχεση 480.000 ευρώ σε λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ
- Πλήθος αγώνων και συμμετοχών δρομέων του ΣΔΥ Βόλου το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου
- Α.Π.Ο.Δρασης: «Καθαρό το νερό στις Σταγιάτες και χωρίς χλώριο»
- Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα στον Παλαμά
- Ημερίδα «Θαλάσσια Ρύπανση: Πόσο μας απασχολεί; Πόσο μας απειλεί; Πόσο μας κοστίζει;»
- ΛΑΣ Βόλου: «Για ακόμη ένα Μάη στην εγκατάλειψη η Πορταριά και η Μακρινίτσα»
- Αεροψεκασμοί για τα κουνούπια στον νότιο Έβρο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- 42χρονη «Μαϊμού» εφοριακός εξαπατούσε πολίτες
- Ανήλικοι έκαναν ληστείες στη Γαστούνη
- Κρατερός Κατσούλης: Η απάτη εις βάρος του - Ποιους απειλεί με μηνύσεις (vid)
- Ισπανία: «Σας το λέει ο Ροναλντίνιο, ψηφίστε με» (vid)
- Μην είδατε τη βιοµηχανία;
- Τρομερό: Δες τι έκανε στον άντρας της όταν έμαθε ότι την απατάει! (pics)
- Ξέρεις τι δείχνει για σένα ο Ερμής στους Διδύμους;
- Μεγάλη αύξηση 30% της κίνησης στο λιμάνι του Πειραιά φέρνει το glo
- Θεραπεία κερατίνης: Γιατί να την επιλέξεις;