Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα

09:29 7/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Keqiang. Toν πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν 50 εκπρόσωποι μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. Στην ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού θα βρεθεί η οικονομία, με έμφαση στους τομείς της ναυτιλίας
και τον τουρισμό, καθώς και η διερεύνηση νέων κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις των μεγάλων λιμανιών της χώρας, και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας μιλώντας το πρωί στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ αναφέρθηκε στο ταξίδι του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι «υπάρχει συστηματική προσπάθεια για εξωστρέφεια της οικονομίας», καθώς είναι η μόνη λύση για να μπει σε τροχιά ανάπτυξης η χώρα.
Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Κινέζους επιχειρηματίες για εξαγωγές παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, καθώς και εξαγωγές βιομηχανικών προϊόντων. «Οι Κινέζοι έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον Πειραιά ως κέντρο για την εμπορική δραστηριότητα τους στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα».
Keywords
Τυχαία Θέματα