Επίσκεψη εκπαιδευομένων του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

08:41 5/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας για ξενόγλωσσους, το οποίο οργανώνει και υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου επίσκεψη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου.

Η επίσκεψη άνοιξε την αυλαία σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων, που θα πλαισιώσουν την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, δίνοντας έμφαση στην κοινωνική ένταξη και πολιτιστική εκπαίδευση

των ατόμων που παρακολουθούν το Πρόγραμμα και διαμένουν, μόνιμα ή εποχιακά στο Ρέθυμνο.

Την ομάδα των εκπαιδευομένων υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν στους χώρους της βιβλιοθήκης ο κύριος Μιχάλης Τρούλης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου και η κυρία Αθηνά Βερνάρδου, βιβλιοθηκονόμος. Η κυρία Βερνάρδου ξενάγησε τους εκπαιδευόμενους στους χώρους που λειτουργούν για το κοινό, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο της Βιβλιοθήκης, μίλησε για την ιστορία της και τις συλλογές αναγνωσμάτων, που διαθέτει και ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει χρήση αυτών. Ο κύριος Τρούλης μίλησε στην ομάδα για τη σημασία και τους στόχους της Βιβλιοθήκης, τον πλούτο αναγνωσμάτων που στεγάζει, την αγάπη για τα βιβλία, καθώς και για τις δραστηριότητες, που φιλοξενεί στους χώρους της, για μεγάλους και μικρούς. Τέλος, προέτρεψε τόσο τους εκπαιδευόμενους, όσο και τα μέλη των οικογενειών τους, να εγγραφούν στη δανειστική βιβλιοθήκη και να κάνουν χρήση των δυνατοτήτων, που τους προσφέρονται.

Η ανταπόκριση της ομάδας ήταν ενθουσιώδης, αφενός διότι τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες που παρέχει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου στους ίδιους και στα παιδιά τους, αφετέρου διότι ένιωσαν να εντάσσονται άμεσα στην πολιτιστική ζωή της πόλης, στην οποία χρόνια τώρα κατοικούν. Επιπλέον, ζήτησαν ομόφωνα να συνεχισθούν οι πολιτιστικές επισκέψεις, στο πλαίσιο των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, καθώς και η ξενάγησή τους σε χώρους ιστορίας και πολιτισμού της πόλης του Ρεθύμνου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα