Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του ΟΕΚ

19:16 13/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ευνοϊκότερους όρους ρυθμίζονται τα δάνεια δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου οι οφειλές μπορούν πλέον να αποπληρωθούν σε 360 δόσεις δηλαδή σε 30 χρόνια ενώ κουρεύονται και οι τόκοι για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με με την ρύθμιση ο αριθμός των δόσεων αυξάνεται σε 360 από 240, ενώ κουρεύονται και οι τόκοι υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου οι όροι γίνονται ακόμη πιο ευνοϊκοί για συγκεκριμένες

περιπτώσεις ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως:

μακροχρόνια άνεργοιτρίτεκνοι και πολύτεκνοιμονογονεϊκές οικογένειες συνταξιούχοι καιάτομα με ειδικές ανάγκες

Όπως δήλωσε η υπουργός, «η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978» υπογραμμίζοντας πως «οι οικογένειες αυτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να γίνουν ιδιοκτήτες των σπιτιών που δικαιωματικά τους ανήκουν».

Οι ρυθμίσεις αφορούν όσους βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου αλλά και εκείνους που έχουν οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής, καθώς επίσης δικαιούχους με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Keywords
Τυχαία Θέματα