Επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το σχέδιο εμβολιασμού και τη διαχείριση της κρίσης

21:48 18/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι χειρισμοί της πανδημίας συγκεντρώνουν και πάλι τα βέλη της αντιπολίτευσης. Οι επικρίσεις επικεντρώνονται στο λοκντάουν στη δυτική Αττική και στο σχέδιο του εμβολιασμού.

«Η κατάσταση στην Δυτική Αττική είναι μία ακόμη απόδειξη της διαχειριστικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook και προσθέτει πως πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα της εγκληματικής

αδιαφορίας σε βάρος της υγείας των πολιτών.

“Για μια ακόμη φορά, αφού η ζημιά έχει ήδη γίνει, αποφασίζουν σκληρό lockdown. Και βαφτίζουνε θύτες τα θύματα. Πάλι φταίνε οι πολίτες και οι εργαζόμενοι. Αυτοί που συνωστίζονται στα εργοστάσια του Ασπροπύργου, στα μετρό της Αθήνας, στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, στις βιομηχανίες της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτοί που «εξαρτώνται από το μισθό τους»”, σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κριτική ασκούν τα κόμματα και στους κυβερνητικούς χειρισμούς για τον εμβολιασμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για πολύ μειωμένο αριθμό εμβολιασμών στην πρώτη φάση, ζητεί μαζική συνταγογράφηση τεστ, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρούς ελέγχους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αφήνει εκτός ελέγχου την πανδημία.

«Η κυβέρνηση κάνει για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό. Μετατρέπει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην προχωρήσει στα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας», επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

Να προετοιμαστούμε τώρα για εμβολιασμό, να μην γίνουν τα ίδια λάθη, έχουμε δρόμο, να μην δώσουμε μήνυμα χαλαρότητας, δήλωσε στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω του αναγκαίου εμβολιασμού, όπως όλα δείχνουν είναι ζήτημα των επόμενων μηνών, όμως η αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω της θωράκισης του δημόσιου συστήματος, είναι ζήτημα του ΤΩΡΑ, που έπρεπε να είχε λυθεί ΧΘΕΣ», τονίζει ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η κυβέρνηση που διαφήμιζε αυτάρεσκα τον «άμεσο εμβολιασμό 2 εκατομμυρίων Ελλήνων», τώρα ανακοίνωσε ότι μόλις 150.000 πολίτες θα εμβολιαστούν», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Η πανδημία θα συνεχίσει να θερίζει ζωές συνανθρώπων μας, γιατί η μόνη πολιτική που έχει να προτείνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η… επικοινωνία», υπογραμμίζει το ΜέΡΑ25.

Εν τω μεταξύ εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για το σκάνδαλο, όπως υποστηρίζει, των διπλών βιβλίων της πανδημίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, καταγγελίες, της δημοσιογράφου Δήμητρας Κρουστάλλη περί «ασφυκτικής πίεσης» από το Μαξίμου.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα