Επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ – Υποστηρίζει πως θέλει διάλογο βάσει Διεθνούς Δικαίου (video)

12:48 13/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σκιά της ελληνικής αντεπίθεσης απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος συζήτησαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με τον Ερντογάν να δηλώνει ότι υποστηρίζει την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει Διεθνούς Δικαίου και του διαλόγου.

Ο

εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς γνωστοποίησε ότι συνομίλησαν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή προκαλείται από την Ελλάδα, απευθυνόμενος στα μέλη του κυβερνώντος κόμματός του, και κάλεσε την Αθήνα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. Ανακοίνωσε στην ομιλία του για τη 19η επέτειο από την ίδρυση του κόμματός του, τις επικείμενες τηλεφωνικές συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα