Επικεφαλής του πρωταθλήματος ο Χάμιλτον μετά τη νίκη του στη Μόντσα

19:05 3/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από μια επιβλητική εμφάνιση ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το Γκραν Πρι της Ιταλίας, περνώντας για πρώτη φορά φέτος στην κορυφή της βαθμολογίας, σε συνδυασμό και με την τρίτη θέση του μεγαλύτερου αντιπάλου του στο πρωτάθλημα, Σεμπάστιαν Φέτελ. Το θρίαμβο της Mercedes ολοκλήρωσε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, μόλις 4,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον συναθλητή του στα «Ασημένια Βέλη».

Ο Χάμιλτον ηγήθηκε

όλων των αντιπάλων του από τον πρώτο έως τον τελευταίο γύρο, χάνοντας την πρωτοπορία μόνο κατά τη διάρκειά της επίσκεψής του στα πιτ για να αλλάξει ελαστικά. Χάρη στη νίκη του αυτή, την 6η της χρονιάς, ο Βρετανός πιλότος προηγείται πλέον του Φέτελ με τρεις βαθμούς, επτά αγώνες πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Γερμανός πιλότος της Scuderia δεν είχε απάντηση στην ταχύτητα του Χάμιλτον και αρκέστηκε στο να καταλάβει το τελευταίο σκαλί του βάθρου, επίδοση που προσέφερε κάποια παρηγοριά στους χιλιάδες τιφόζι που κατέκλυσαν την πίστα.

Το άτυπο βραβείο του καλύτερου οδηγού της μέρας, κέρδισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση, έχοντας ξεκινήσει από την 16η λόγω των ποινών που είχε δεχθεί πριν τον αγώνα.

Πέμπτος ήταν ο δεύτερος οδηγός της Ferrari, Κίμι Ράικονεν, ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τους χθεσινούς πρωταγωνιστές των κατατακτήριων δοκιμών, Εστεμπάν Οκόν με Force India και Λανς Στρολ με Williams.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φελίπε Μάσα με τη δεύτερη Williams, Σέρχιο Πέρες με Force India και Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Επόμενο ραντεβού της Φόρμουλα 1 στις 17 Σεπτεμβρίου, για τον 14ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στους δρόμους της Σιγκαπούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα