Επίδειξη δύναμης από Mercedes και Χάμιλτον στα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν

22:24 24/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε παράσταση για τη Mercedes και τον Λιούις Χάμιλτον εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν καταιγιστικός στην τελευταία του προσπάθεια όντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον ομόσταυλό του Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός ήταν πρώτος μέχρι τη στιγμή που η διαδικασία διεκόπη από το ατύχημα του Ρικιάρντο

τριάμισι λεπτά πριν το τέλος, αλλά στον υπολειπόμενο χρόνο δεν κατάφερε να κινηθεί στο ίδιο ρυθμό με τον Χάμιλτον, ο οποίος με αυτήν του την επίδοση, έφτασε τις 66 pole position, περνώντας στη δεύτερη θέση της λίστας των κατόχων pole όλων των εποχών, μπροστά από τον Σένα και μόλις δύο pole πίσω από τον απόλυτο ρέκορντμαν Μίκαελ Σουμάχερ με 68.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης βρέθηκαν οι Κίμι Ράικονεν και Σεμπάστιαν Φέτελ για λογαριασμό της Ferrari. Ο Φινλανδός της Scuderia κατάφερε να είναι ταχύτερος του Γερμανού τετράκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή αλλά αμφότερα τα μονοθέσια του Μαρανέλο υπολείπονται με διαφορά μεγαλύτερη του ενός δευτερολέπτου από τον Λιούις Χάμιλτον.

Την τρίτη σειρά του σχηματισμού της αφετηρίας απαρτίζουν ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και ο Σέρχιο Πέρες με Force India. Οι Εστεμπάν Οκόν με Force India, Lance Stroll και Φελίπε Μάσα με Williams και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη δεύτερη Red Bull κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα από τη συχνότητα της ΕΡΤ HD στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 16:00.

Καλεσμένος στο στούντιο για σχόλια αλλά και για να απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού, θα είναι ο κορυφαίος Έλληνας αεροδυναμιστής και πρώην αρχισχεδιαστής της ομάδας Formula 1 της Ferrari, Νικόλας Τομπάζης.

Keywords
Τυχαία Θέματα