Στο κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι οι μετανάστες που διασώθηκαν στα νότια της Κρήτης

22:40 6/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Λιμενικό Σώμα η επιχείρηση ρυμούλκησης στο λιμάνι της Παλαιόχωρας του ιστιοφόρου που είχε εντοπιστεί το πρωί στην περιοχή «Στόμιο» στα νοτιοδυτικά των Χανίων και στο οποίο επέβαιναν 71 συνολικά μετανάστες.

Στο σκάφος που ρυμουλκήθηκε επέβαιναν σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση 60 μετανάστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.

Στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους -σε Στόμιο και Παλαιόχωρα- προσφέρθηκαν από τους Δήμους Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου νερό, σάντουιτς, κρουασάν, ρούχα για τα

παιδιά και βρεφικά είδη, ενώ κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Κανδάνου και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού προσέφεραν πρώτες βοήθειες.

Τα πρώτα 11 άτομα που εντοπίστηκαν σε παραλία της περιοχής μεταφέρθηκαν αρχικά και παρέμειναν για λίγες ώρες σε κτίριο στο Στόμιο, όπου τους δόθηκαν και οι Πρώτες Βοήθειες από την Κινητή Μονάδα του Κέντρου Υγείας Κισσάμου.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων, στον οποίο γίνονται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης για την παραμονή τους.

Οι διαδικασία της ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταναστών θα πραγματοποιηθεί με βάση τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ σε επιφυλακή προκειμένου να παρέχουν οποιαδήποτε συνδρομή είναι οι υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία από το Λιμενικό Σώμα, το περιστατικό θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα