Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα

06:54 29/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία» κατά της πανδημίας σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη, ενώ χωρίς πρόβλημα εξελίχθηκε η δεύτερη ημέρα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Αττική, οι οποίοι από σήμερα θα ξεκινήσουν

σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Πάτρα. Εν τω μεταξύ, έφτασε στις 8:15 το πρωί -με ειδική πτήση- στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι 83.850 δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19, των Pfizer/BioNTech, ενώ μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να παραλάβουμε 2.008.500 δόσεις του εμβολίου. Την πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων παρέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ στη συνέχεια θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα. Έφτασαν και στη Θεσσαλονίκη, στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», δόσεις των εμβολίων που θα μοιραστούν στα νοσοκομεία.

Στο ΠΓΝ Πατρών εμβολιάστηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος και στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ στις 11 ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα