Επένδυση 10 εκ. ευρώ για ξενοδοχειακή μονάδα στα Παλιά

18:05 23/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις αρχές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή μεγάλης σύγχρονης τουριστικής μονάδας δυναμικότητας 110 δωματίων στην περιοχή των Παλαιών Βόλου προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Οι θετικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά από τρεις κύκλους αξιολογήσεων και την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση για την ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο. Φορέας της επένδυσης είναι ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος, γεγονός που διασφαλίζει την ταχεία ολοκλήρωσή  της.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Μαγνησίας και  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας

Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος. Η συγκεκριμένη επένδυση αυξάνει κατά πολύ τις κλίνες Α κατηγορίας εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου και  συνοδεύεται και από τα εξής χαρακτηριστικά:

Εξυπηρετεί τον στόχο της μετατροπής του Βόλου σε τουριστικό προορισμό και όχι απλά σε πέρασμα βραχείας διαμονής.Συμβάλλει στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.Τονώνει την κατασκευαστική δραστηριότητα σε μια φάση ύφεσης και θα απασχολήσει πολλούς μηχανικούς, τεχνίτες και εργαζόμενους κατά την φάση της κατασκευής.Γίνεται κίνητρο και για άλλες παρόμοιες επενδύσεις στην περιοχή του Βόλου.Αυξάνει τη σημασία του πολιτικού αεροδρομίου.Ανοίγει περίπου 50 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας.Μαζί με τα υπόλοιπα αξιόλογα ξενοδοχεία της πόλης, Volos Palace, Xenia, Park Hotel, Αίγλη κ.α. συγκεντρώνει ένα υπολογίσιμο άθροισμα αξιόλογων κλινών, προκειμένου η πόλη με άνεση να μπορεί να συνεχίσει να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες, μαθητικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό και γενικότερα να διευκολύνει την ένταξη του Βόλου με μεγαλύτερες αξιώσεις στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα