Επενδύσεις 13 εκατ. ευρώ έως το 2023 στο νομό Καρδίτσας μέσω του Leader

18:02 15/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εβδομήντα έργα με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 6,3 εκατομμύρια ευρώ εντάσσονται στο πρόγραμμα Leader, το οποίο στην Καρδίτσα διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Καρδίτσας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετέφερε πόρους, με αποτέλεσμα να ενταχθούν όλα τα έργα, δημόσια και ιδιωτικά .Σε μια δύσκολη περίοδο βοηθούμε την επιχειρηματικότητα, ενώ ελπίζουμε ότι και τα έργα των δήμων θα έχουν προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός,

τονίζοντας ότι θα πρέπει οι μελέτες να είναι ώριμες για να προχωρούν και γρήγορα τα έργα.
Να σημειωθεί ότι για την κάλυψη της υπερβάλλουσας ζήτησης, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μεταφορά πόρων ύψους 1.558.291 ευρώ από τους εκχωρημένους πόρους, καθώς και η δυνατότητα υπερδέσμευσης ύψους 1.390.000 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας και πρόεδρος της ΑΝ.ΚΑ., Βασίλης Τσιάκος, συνεχάρη τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΑΝ.ΚΑ που προχώρησαν γρήγορα τις αξιολογήσεις, ενώ ευχαρίστησε και τον περιφερειάρχη προσωπικά για τις ενέργειες που έκανε ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι επενδύσεις..

Ο Παναγιώτης Ντανοβασίλης, συντονιστής του προγράμματος Leader, υπογράμμισε ότι υπήρχε έντονη ανησυχία από την πλευρά των επενδυτών οι οποίοι κατέθεσαν επενδυτικά σχέδια συνολικής επιχορήγησης ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, με δεδομένο ότι τα διαθέσιμα χρήματα της αρχικής πρόσκλησης ήταν 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον με τη συμβολή της Περιφέρειας και την υπερδέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καλύπτονται 70 επενδυτικά σχέδια στις ιδιωτικές επενδύσεις.
Με την ίδια συμμετοχή στο νομό Καρδίτσας μέχρι το 2023 θα γίνουν επενδύσεις 11 έως 13 εκατομμυρίων ευρώ. Το 50 με 60% του προϋπολογισμού των έργων αφορά κατασκευαστικές εργασίες, επομένως 6 εκατομμύρια ευρώ θα μπούνε στο κατασκευαστικό κλάδο του νομού και πέραν του τζίρου θα δημιουργηθούν έμμεσες θέσεις εργασίας για την υλοποίηση των έργων. Το υπόλοιπο 30% αφορά σε μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό για τη λειτουργία των επενδύσεων, και υπάρχει και το κομμάτι της υποστηρικτική δραστηριότητας των έργων που είναι μελετητικά γραφεία, μηχανικές λογιστικές. Επομένως, κατέληξε ο κ. Ντανοβασίλης, σε έναν νομό που είναι στις τελευταίες θέσεις στην παραγωγή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτά τα 11 εκατομμύρια ευρώ να δώσουν ανάσα και πνοή στην περιοχή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα