Επέκταση της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο – ψηφιακές υπηρεσίες από τον Δήμο Καλαμάτας

09:10 4/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην επέκταση της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο και σειρά άλλων ψηφιακών υπηρεσιών από τον Δήμο Καλαμάτας αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού, Αναστάσιος Σκοπετέας.

Όπως σημείωσε ο κ. Σκοπετέας, ο δήμος Καλαμάτας βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους εκείνους που τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει ουσιαστικά άλματα στο επίπεδο της ψηφιοποίησης. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη περίοδο υλοποιείται και ολοκληρώνεται με επιτυχία στον Δήμο η δράση

Wifi4EU, δηλαδή, η προώθηση της συνδεσιμότητας στο διαδίκτυο στις τοπικές κοινότητες, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρωτοβουλία Wifi4EU είναι ένα καθεστώς στήριξης για την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε κλειστούς και υπαίθριους δημόσιους χώρους. Μέσω της δράσης, ο Δήμος στοχεύει στην επέκταση αλλά και ενίσχυση της δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε 31 σημεία του Δήμου Καλαμάτας και κυρίως σε αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας αλλά και σε σημεία σε κοινότητες όλης της περιφέρειας του Δήμου. Ενδεικτικά οι αθλητικοί χώροι είναι το Δημοτικό Στάδιο με δύο σημεία πρόσβασης, στις κερκίδες του κολυμβητηρίου, στον εσωτερικό χώρο στη Τέντα και στο γήπεδο Μπαχράμης. Επιπλέον, έχει γίνει εγκατάσταση και τοποθέτηση τεσσάρων σημείων πρόσβασης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. «Θα ήθελα να τονίσω στο σημείο αυτό ότι δεν επικεντρωθήκαμε μόνο στον αστικό ιστό αλλά και σε κοινότητες απομακρυσμένες και όχι μόνο σε όλο το Δήμο όπως το Ελαιοχώρι, τα Αλώνια, τη Μικρομάνη, τη Θουρία, τον Άρι, τα Αρφαρά, τη Βέργα, την Άνω αλλά και την κάτω Άμφεια κ.ά», ανέφερε ο κ. Σκοπετέας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, επιπλέον έχει γίνει αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να είναι πιο εύχρηστη στους δημότες και μέσω αυτής να μπορούν απομακρυσμένα να διαχειρίζονται θέματα της καθημερινότητας τους, όπως μέσω της πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών και με ταυτοποίηση μέσω των κωδικών taxis όπου μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα στις υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή διατίθενται 37 ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται καθώς και αιτήσεις-οδηγίες προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και φορείς, όπως επίσης μια ειδική σελίδα για τον εμβολιασμό, 13 ερωτοαπαντήσεις σχετικά με αυτό -με δυνατότητα στον κάθε πολίτη να υποβάλει τη δική του ερώτηση.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας  έγινε επιδιόρθωση και συντήρηση των ΜΑΝ -δηλαδή των οπτικών ινών σε σχολεία, όπως το 1ο Λύκειο, 7ο Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό- έτσι ώστε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να μπορούν να κάνουν μαθήματα για την τηλεκπαίδευση σε μεγάλες ταχύτητες και χωρίς πρόβλημα. Ήδη, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες βελτίωσης της συνδεσιμότητας και άλλων σχολικών μονάδων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα