Επεισόδια και συλλήψεις στην Γαλλία

12:21 16/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, αλλά και στην επαρχία της Γαλλίας, στο περιθώριο των εορτασμών για τη νίκη της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Στο Παρίσι περίπου τριάντα νεαροί εισέβαλαν σε καταστήματα στο Σαμπ Ελιζέ και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια, πριν διαλυθούν από αστυνομικούς.

Οι σποραδικές αψιμαχίες συνεχίστηκαν ανάμεσα σε άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης και νεαρούς που «τα έσπαγαν», με εκσφενδονίσεις μπουκαλιών, ή καθισμάτων,

εναντίον αστυνομικών που απαντούσαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ χρησιμοποίησαν και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους ταραξίες.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ανέπτυξε 110.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για τις εκδηλώσεις ενόψει της εθνικής εορτής της Γαλλίας και του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών ασφαλείας 102 άτομα προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα, από τα οποία τα 90 συνελήφθησαν στο Παρίσι και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για βανδαλισμούς και διατάραξη της τάξης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα