Επείγουσα επιστολή Μιχαηλίδη σε Σπίρτζη για φράγμα Σαραπιού, τι ζητά

18:08 29/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αποστολή το ταχύτερο δυνατόν κλιμακίου ειδικών επιστημόνων προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση στο φράγμα του Σαραπιού ζητά ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Αντρέας Μιχαηλίδης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Σε σημερινή επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης παρουσιάζει τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της υπερχείλισης του φράγματος στο Σαραπιό. Στην επιστολή του,εξέθεσε

συνοπτικά το πρόβλημα, επισυνάπτοντας – και παραθέτοντας στοιχεία από – τη σχετική έκθεση που συνέταξε το παράρτημα Χίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Ο βουλευτής ζήτησε την ανάληψη ενεργειών από την πλευρά του Υπουργείου, με την αποστολή το ταχύτερο δυνατόν κλιμακίου ειδικών επιστημόνων προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή της.
Επισημαίνει δε την ανάγκη σε δεύτερο χρόνο, μετά την αποσόβηση των άμεσων κινδύνων και την αποκατάσταση ενός στοιχειώδους επιπέδου ασφάλειας του έργου, να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, καθώς και να εξεταστεί η σκοπιμότητα και δυνατότητα ολοκλήρωσης του ημιτελούς φράγματος.

The post Επείγουσα επιστολή Μιχαηλίδη σε Σπίρτζη για φράγμα Σαραπιού, τι ζητά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα