Επαγγελματίες στα παράλια Λάρισας: «Εντελώς άδικο το κλείσιμο των καταστημάτων στις 24.00»

11:35 11/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εντελώς άδικο για τους επαγγελματίες των παραλίων του νομού Λάρισας χαρακτήρισε το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12 τα μεσάνυχτα ο Δημήτρης Ηλιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου της περιοχής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο κ. Ηλιάδης αναρωτήθηκε γιατί να επιβληθεί αυτό το μέτρο

στα παράλια της Λάρισας (Αγιόκαμπο, Βελίκα, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, Στόμιο, Μεσάγκαλα, Καστρί-Λουτρό), πρώτον αφού «ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού μέχρι σήμερα δεν εντοπίστηκε στην περιοχή και δεύτερον δεν ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί στα διπλανά παράλια άλλης περιφέρειας» (Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Λεπτοκαρυά κλπ).

«Διαπιστώνουμε άνιση μεταχείριση«, ανέφερε ο Δημήτρης Ηλιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο κόσμος γνωρίζοντας ότι στα παράλια της Λάρισας θα κλείνουν τα μαγαζιά τα μεσάνυχτα δεν θα τα προτιμά και θα πηγαίνει αλλού.
Άλλωστε, ουσιαστικά η μεγαλύτερη κίνηση στην περιοχή έτσι κι αλλιώς σημειώνεται από τις 21.00 ως τις 24.00, οπότε το μέτρο δεν έχει νόημα πρακτικό«.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Παραλίων νομού Λάρισας μετέφερε την αγανάκτηση και την αγωνία των συναδέλφων του που θα χάσουν ουσιαστικά τις τελευταίες μέρες της έτσι κι αλλιώς περιορισμένης φετινής τουριστικής σεζόν.

Ακατανόητη χαρακτηρίζουν την απόφαση και οι καταστηματάρχες στην πόλη της Λάρισας.

Η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στον νομό Λάρισας από τις 24.00 ως τις 7.00 ισχύει από σήμερα 11 Αυγούστου και μέχρι τις 23 Αυγούστου (και σε ακόμη 14 περιοχές στην Ελλάδα), όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα