Επανέρχονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα στη Μύρινα

01:02 2/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ύστερα από τη χειμερινή διακοπή, τα ποδήλατα του Δήμου Λήμνου θα βρίσκονται στους σταθμούς από αύριο Πέμπτη 2 Μαϊου 2019 για χρήση από τους δημότες και επισκέπτες του νησιού.

Η χρήση τους είναι πλέον δωρεάν (για νέους χρήστες κατά την εγγραφή θα γίνεται μία συναλλαγή του ενός (1) ευρώ , το οποίο θα πιστώνεται στο λογαριασμό του χρήση). Οι συνδρομές των εγγεγραμμένων χρηστών θα επανενεργοποιηθούν αυτόματα.

Πληροφορίες για το σύστημα, τον τρόπο χρήσης, την εγγραφή ως συνδρομητής είναι διαθέσιμες στο limnos.cyclopolis.gr και στο τηλ.

215 215 7566 καθώς και στα κιόσκια των σταθμών.

Οι 4 σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

Ρηχά ΝεράΓέφυρα ΡωμέικουΠλατεία Υψιπύλης (ΟΤΕ)Παλιό Λιμάνι

Στον σταθμό «Παλιό Λιμάνι» η οθόνη δεν λειτουργεί προσωρινά. Όσοι χρήστες θέλουν να παραλάβουν ποδήλατα από εκεί, να καλούν στο τηλέφωνο υποστήριξης για να εξυπηρετηθούν. Στον σταθμό αυτό, όπως και σε όλους ασφαλώς, οι χρήστες μπορούν να επιστρέφουν ποδήλατο χωρίς κανένα πρόβλημα. Η λειτουργία της οθόνης στο Παλιό Λιμάνι θα αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατό.

(Χάρτης υπάρχει στο:

Εντωμεταξύ, η περασμένη περίοδος πιστοποίησε την επιτυχία της πρωτοβουλίας για τη διάθεση κοινόχρηστων ποδηλάτων για τη μετακίνηση στην πόλη της Μύρινας. Το καλοκαίρι του 2018, η ζήτηση του συστήματος παρουσίασε αύξηση κατά περίπου 20% σε σχέση με το προηγούμενο (2017). Επίσης, τον περασμένο Ιούλιο καταγράφηκε νέο ιστορικό υψηλό στις ενοικιάσεις (περ. 250).

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν ξεπεράσει τους 500, ενώ ενώ εκτιμάται ότι από τη χρήση των ποδηλάτων έχει αποφευχθεί η κατανάλωση περισσότερων από 400 λίτρα καυσίμου και η εκπομπή περισσότερων από 700 κιλά CO2 στην ατμόσφαιρα.

Επισημαίνεται ότι το σύστημα λειτουργεί μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου κάθε έτους.

Τέλος, ο Δήμος θα ήθελε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τους δημότες και επισκέπτες του για τον σεβασμό που έχουν δείξει στη δράση, προστατεύοντας τα ποδήλατα και τον λοιπό εξοπλισμό και να παρακινήσει στη χρήση της υπηρεσίας, η οποία δίνει ένα βιώσιμο παράδειγμα για τη μετακίνηση στην πόλη και βελτιώνει την καθημερινή ζωή στην πόλη.

The post Επανέρχονται τα κοινόχρηστα ποδήλατα στη Μύρινα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα