Επανεκκίνηση της Ευρώπης προσδοκούν σήμερα οι 27 στην Μπρατισλάβα (video + upd)

08:08 16/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit συζητούν οι 27 ηγέτες στην κρίσιμη σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται την Παρασκευή στην Μπρατισλάβα.

Ασφάλεια-άμυνα, Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και Οικονομία, είναι τα τρία κεντρικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών στην Μπρατισλάβα.

«Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι μπορούμε να συζητήσουμε για να βρούμε λύσεις και να δώσουμε τον οδικό χάρτη για το μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, προσθέτοντας ότι ξεχνάμε πως η Ευρώπη είναι και η καθημερινή

ζωή των πολιτών της.

«Θέλουμε όλοι να δείξουμε ενότητα και ελπίζω ότι στο τέλος της ημέρας θα είμαστε σε θέση να ετοιμάσουμε έναν οδικό χάρτη για τα πιο βασικά θέματα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

Δεν μπορούμε σε λίγους μήνες να λύσουμε τα προβλήματα χρόνων όπως είναι η ανεργία, η τρομοκρατία και το αυξανόμενο κύμα των μεταναστών, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε, η κατάσταση είναι κρίσιμη, χρειάζεται να κάνουμε πρακτικά βήματα στον τομέα της άμυνας, της καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Keywords
Τυχαία Θέματα