Επαναπροκήρυξη του ΠΑΑ ζητάει ο βουλευτής Κώστας Βλάσης

13:07 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, άσκησε με την τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ., ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης.

Ο Κ. Βλάσης, ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας είναι ουραγός ως προς την απορρόφηση των αναγκαίων κοινοτικών πόρων του 2ου πυλώνα, με ποσοστό μόλις 9,33% στα τέλη

του 2016, εξέλιξη που σημαίνει πως περίπου 4,7 δισ. Ευρώ μένουν χωρίς απορρόφηση!

Ο κ. Βλάσης, υποστήριξε ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις και οι ανεπαρκείς χειρισμοί της Κυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ, έχουν απαξιώσει ένα ιδιαιτέρως σημαντικό επενδυτικό εργαλείο όπως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον Κώστα Βλάση, στην Αρκαδία και στην παταγώδη αποτυχία-όπως τονίζει- του προγράμματος “Βιολογικές Καλλιέργειες”.

Το µέτρο περιελάµβανε 2 δράσεις (για ζωική και φυτική παραγωγή), ύψους σχεδόν 450 εκατοµµυρίων. Στην Αρκαδία για τη φυτική παραγωγή εγκρίθηκαν μόλις 13 από τις 178 αιτήσεις, δηλαδή ποσοστό 7%, ενώ όλες οι αιτήσεις που αφορούσαν στη ζωική παραγωγή αποκλείστηκαν, λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού. Για το λόγο αυτόν, ο κ. Βλάσης, ζήτησε την επαναπροκήρυξη του προγράμματος, με νέα κριτήρια.

Ο κ. Βλάσης, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, να δεσμευθεί για την προκήρυξη του συνόλου των μέτρων του νέου ΠΑΑ, με ακριβές χρονοδιάγραμμα, αλλά και για τη μη απώλεια κοινοτικών κονδυλίων.

από δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα