ΕΟΠΥΥ: Περιστολή εξόδων με έλεγχο σπατάλης και περικοπές παροχών

15:38 27/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Περισσότερα από 411 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι η περιστολή των εξόδων του ΕΟΠΥΥ το 2013 σε σχέση με το προηγούμενο έτος και αυτό θα επιτευχθεί με τον έλεγχο της σπατάλης σε όλους τους τομείς, αλλά και από περικοπές σε παροχές στους ασφαλισμένους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ανακοίνωσε σήμερα το νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του, κατά
τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η μεγαλύτερη εξοικονόμηση προκύπτει από την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων στα ιδιωτικά κέντρα καθώς και από τα νοσήλεια στις ιδιωτικές κλινικές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για νοικοκύρεμα και εξορθολόγηση των δαπανών, αναφέροντας ότι οι ασφαλισμένοι θα αποκτήσουν ξανά αξιόπιστη δημόσια ασφαλιστική κάλυψη.

Σε ότι αφορά στον περιορισμό των παροχών:

Περιορίζονται από 12 σε 10 οι φυσικοθεραπείες ανά ασθενή και από 20 ευρώ σε 15 η αποζημίωση της κάθε συνεδρίας.

Τα έξοδα τοκετού καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ αλλά η γυναίκα θα παίρνει τα χρήματα στο χέρι, με τη μορφή επιδόματος, μόνο αν γεννήσει στο σπίτι.

Μειώνεται από 150 σε 100 ευρώ η αποζημίωση για την αγορά γυαλιών οράσεως, ενώ αυξάνεται ο χρόνος αναμονής στα τρία χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα