Εντυπωσιάζει η 3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών

10:15 29/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η παρουσία των χορευτικών συγκροτημάτων από το Ισραήλ, τη Βουλγαρία και την Ιταλία που βρίσκονται στη Λάρισα και παρουσιάζουν στο πλαίσιο της 3ης Χορευτικής Συνύπαρξης Λαών και Πολιτισμών, χορούς και παραδόσεις του τόπου τους.
Μετά την Κεντρική πλατεία και την πλατεία Φιλιππούπολης ακολουθούν οι εμφανίσεις, σήμερα στη Γλαύκη, αύριο Πέμπτη στην Χάλκη, την Παρασκευή στον Πυργετό, το Σάββατο στους Μύλους Συκουρίου και την Κυριακή, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων,

στην πλατεία Αβέρωφ της Λάρισας.

Χθες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία των διοργανωτών της «3ης Χορευτικής Συνύπαρξης Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη» και των χορευτικών ομάδων από την Βουλγαρία, την Ιταλία και το Ισραήλ, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις βρέθηκαν στο δημαρχείο της Λάρισας.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τάχο. Ο κ. Καλογιάννης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και καλωσόρισε τα χορευτικά από το εξωτερικό στην Λάρισα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις συμβάλουν στην συμφιλίωση και την κατανόηση μεταξύ των λαών και προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη κόντρα σε ακραίες φωνές.

Οι αντιπροσωπείες των ξένων αποστολών, δώρισαν αναμνηστικά δώρα στον κ. Καλογιάννη, ο οποίος με τη σειρά του προσέφερε στους ξένους επισκέπτες στην όλη, εκδόσεις για την πόλη της Λάρισας και το Αρχαίο Θεάτρο.

Σημειώνεται ότι η «3η Χορευτική Συνύπαρξη Λαών και Πολιτισμών στη Θεσσαλική Γη» διοργανώνεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης – Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ» – Μ.Σ. Γλαύκης – Π.Σ. Πυργετού – Μ.Ε.Σ. Συκουρίου – Ε.Σ. Χάλκης, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα