Εντυπωσιακές εικόνες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Taekwon-Do I.T.F.

23:30 18/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε σήμερα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων 2017 στην πόλη της Λάρισας που διοργανώνει η Αθλητική Ομοσπονδία, ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας και η Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συνεχισθεί αύριο Κυριακή 19/02, με ώρα έναρξης 09:30 π.μ., στο Κλειστό του Αλκαζάρ.

Το κοινό κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει περισσότερους από 300 αθλητές ηλικίας 14 έως 18 ετών, οι οποίοι με τη διάκρισή τους θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα Taekwon-Do

I.T.F. που θα ταξιδέψει τον Απρίλιο στο Λίβερπουλ της Αγγλίας και θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon Do I.T.F. 2017.

Οι αθλητές συμμετείχαν στα αγωνίσματα:

– SPARRING (ελεύθερη μάχη): Είναι το πιο εντυπωσιακό και δημοφιλές αγώνισμα, στο οποίο οι δύο αγωνιζόμενοι αθλητές καλούνται να εφαρμόσουν τεχνικές επίθεσης και άμυνας, αξιοποιώντας ικανότητες, όπως η τεχνική, η δύναμη, η ταχύτητα και η αλτικότητα.

– TUL (Σκιαμαχία): Είναι η βάση της δομής του Taekwon-Do ITF και αποτελείται από την διαδοχική τέλεση συγκεκριμένων επιθετικών και αμυντικών κινήσεων απέναντι σε έναν ή περισσότερους φανταστικούς αντιπάλους.

– ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ: Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αγώνισμα, όπου οι αθλητές συναγωνίζονται ως προς το ύψος (άνω των 2,70 μέτρων) και το μήκος σε πέντε διαφορετικές τεχνικές.

Στην τελετή των αγώνων παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος, η διοίκηση της Αθλητικής Ομοσπονδίας Taekwon-Do Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αναστάσιο Βαλασιάδη, προπονητές, γονείς αθλητών και φίλοι του αθλήματος.

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας που επεσήμανε την σημασία των αγώνων και την προσπάθεια που καταβάλλει η περιφέρεια Θεσσαλίας να στηρίξει τον αθλητισμό καθώς «δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες που έχει ανάγκη η κοινωνία, που ξέρουν να μάχονται, να σέβονται τους κανόνες, να πέφτουν και να σηκώνονται» ο μεταφραστής του βιβλίου «Φονική Τέχνη» Γεώργιος Αχιλ. Λαζάρου του αφιέρωσε ένα βιβλίο για την προσφορά του στον αθλητισμό .

Keywords
Τυχαία Θέματα