Εντός Αττικής | Αίγινα (Α’ μέρος)

21:05 31/5/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Αίγινα είναι σταθερή αξία. Νησιωτικό προάστιο της Αττικής | Αίγινα Α’είναι ένας τόπος σχεδόν ανεξάντλητος, πλούσιος σε φυσικές ομορφιές, ιστορία, με πολλές επιλογές για αποδράσεις εξερευνητικού χαρακτήρα, ακρογιαλιές αξιοποιημένες, αλλά και ανέγγιχτες. Όλα αυτά μαζί δίνουν λόγους να πας να ξαναπάς και γιατί όχι να τον επιλέξεις ως τόπο διακοπών.

Στην απόδραση «Εντός Αττικής» μέχρι την Αίγινα, ανακαλύπτουμε τη ραπ διάσταση του νησιού και μαζί μας ο θεατής θα δει να σχηματίζονται εικόνες από τη νεότερη

ζωή του νησιού μέσα από στίχους και μουσικές, οι οποίες έρχονται και «δένουν» με παραστατικές αφηγήσεις από το μακρινό παρελθόν, τότε που αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Σκαρφαλώνουμε μέχρι το λόφο της Παλαιοχώρας, τη μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού, με το θρύλο για τις 365 εκκλησιές από τις οποίες σώζονται σήμερα μόλις 35, στοιχείο χάρη στο οποίο της έχουν αποδοθεί οι χαρακτηρισμοί «Μυστράς της Αίγινας» αλλά και «Νησιωτικός Μυστράς».

Η Πέρδικα, στο Νότο του νησιού, δεν αποτελεί προορισμό μόνο για φρέσκο ψάρι αλλά και βουτιές, έχοντας επίσης γωνιές προς ανακάλυψη.

Σενάριο-αρχισυνταξία: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Ηχοληψία: Ανδρέας Κουρελάς
Διεύθυνση-οργάνωση παραγωγής: Άννα Κουρελά
Παραγωγή: View Studio

Παρουσίαση: Χρήστος Ιερείδης



Το άρθρο Εντός Αττικής | Αίγινα (Α’ μέρος) εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα