Εντονη αντιπαράθεση για τα επιδόματα πρόνοιας μεταξύ αντιδημάρχου Χίου και ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου

10:06 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων σημειώθηκε μεταξύ του αντιδημάρχου Πρόνοιας του Δήμου Χίου Γιώργου Παπαδόπουλου και της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου, με αφορμή άρθρο του πρώτου σχετικά με το θέμα των κοινωνικών επιδομάτων και ειδικότερα το επίδομα «παιδικής προστασίας».
Με οξείς χαρακτηρισμούς ο κ. Παπαδόπουλος, που πάντως δεν υπογράφει σαν αντιδήμαρχος, σημειώνει μεταξύ άλλων:
« Όμως, οι πολιτικά

μικρούληδες και πονηρούληδες του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν σήμερα και αφάνισαν το επίδομα Παιδικής Προστασίας, περνώντας την κατάργηση του μέσα στον Ν. 4472/19-05-2017 (τον επιλεγόμενο και ). Εκεί, λοιπόν, στο Άρθρο 57 αναφέρεται ρητά ότι, από τη δημοσίευση του Νόμου (στις 19-05-2017) καταργούνται, μεταξύ άλλων, τα οριζόμενα στην παρ. 3, Άρθρο 27 του Ν. 3016/2002. Υπάρχει δε, με άλλη αναφορά, η προτροπή, οι μέχρι σήμερα δικαιούχοι των παροχών αυτών, να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να υποβάλλουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, εάν και εφόσον το δικαιούνται. Δηλαδή, κόβουν ένα επίδομα για να σε στείλουν σε άλλη κατηγορία (με αυστηρότερα κριτήρια) που και αυτό θα έχει βραχύβια ισχύ, ώστε σε βάθος χρόνου λίγων ετών να κόψουν τα προνοιακά επιδόματα δια της πλαγίας οδού !».

Στο άρθρο αυτό απάντησε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου, σημειώνοντας ότι «Η εκ βάθρων αναδιοργάνωση του κράτους πρόνοιας, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και η άποψη ότι η πρόνοια δεν είναι για τους φτωχούς όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά ένα συλλογικό πλέγμα προστασίας για τους συνανθρώπους μας, είναι στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση…
.. Αναφορικά με το επίδομα απροστάτευτων τέκνων που ψευδώς λέγεται από τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας , ότι κόβεται, ενημερώνομαι τους συμπολίτες μας να μην ανησυχούν και ότι η μόνη διαφορά είναι ότι ενσωματώνεται στο ΚΕΑ. Τα κριτήρια είναι ακριβώς τα ίδια με μόνη διαφορά ότι αυξήθηκε και από 44,00 ευρώ έχει γίνει 100 ευρώ. Η διαφορά που μάλλον ενοχλεί, είναι ότι μέχρι τώρα αυτά τα επιδόματα τα έδιναν οι δήμοι, τώρα ο δικαιούχος θα κάνει αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΚΕΑ και θα παίρνει από εκεί τα χρήματα. Τα κριτήρια του επιδόματος είναι ακριβώς ίδια με τα κριτήρια του ΚΕΑ.
Πολλή φασαρία και πάλι για το τίποτα ή για το ρουσφέτι; Φαίνεται ότι οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται και ως ύστατο μέσο χρησιμοποιείται η λασπολογία και η μικροπολιτική…», σχολιάζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Αμεση ηταν η ανταπάντηση του αντιδημάρχου Πρόνοιας Γιώργου Παπαδόπουλου, και πάλι σας πολίτης παρόλο που παρουσιάζει στοιχεία που μόνο από τη θέση που έχει οριστεί από το Δήμαρχο μπορεί να γνωρίζει και στην οποία καταλήγει:.
«… σας γνωστοποιώ και δημόσια ότι, πλέον, για οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα ή διαμαρτυρία πολίτη –που αφορά προνοιακό ζήτημα (περικοπές επιδομάτων, καθυστερήσεις χρηματοδοτήσεων, εφαρμογής δομών, αποστολής τροφίμων,κλπ) – και αποδίδεται στην ευρύτερη πολιτική της κεντρικής Πολιτείας, θα παραπέμπεται προς επίλυση και απάντηση στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου.
Έτσι, για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος!!!».
Στη συνέχεια παραθέτουμε και τις τρεις ανακοινώσεις, με τους τίτλους των συντακτών τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ‘’ΚΑΤΣΑΜΠΛΙΑΔΙΣΜΟΣ΄΄;
Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου
Πριν από λίγους μήνες, με δημόσια αναφορά μας, είχαμε επισημάνει ότι, η σημερινή τραγική συγκυβέρνηση (κατά τα άλλα ΄΄αριστερή΄΄ και λίαν ΄΄αξιολάτρευτη΄΄ για τους ευπαθείς συμπατριώτες μας…) αποφάσισε να καταργήσει το επίδομα , το επιλεγόμενο και . Το επίδομα αυτό (μόλις 50 Ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί) λαμβάνουν οι άγαμες μητέρες, οι διαζευγμένες μητέρες, οι χήρες μητέρες, οι άνεργες-άπορες μητέρες, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 3.000 Ευρώ (δηλαδή διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας- κατά τον χαρακτηρισμό της δημοσιονομικής ορολογίας) και μέχρι κάθε παιδί τους να φθάσει στην ηλικία των 16 ετών. Ξεκίνησε με άλλη μορφή το έτος 1973, καθιερώθηκε το έτος 1985 και παγιώθηκε το έτος 2002 με τον Ν. 3016/2002 (Άρθρο 27, παρ. 2).
Τότε, πριν λίγους μήνες, η Απόφαση αυτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης –περί κατάργησής του– ανακλήθηκε, υπό τις κραυγές και διαμαρτυρίες του κόσμου. Απέδωσαν, μάλιστα, την προτεινόμενη κατάργηση σε ΄΄λάθος΄΄ των υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου.
Όμως, οι πολιτικά μικρούληδες και πονηρούληδες του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν σήμερα και αφάνισαν το επίδομα Παιδικής Προστασίας, περνώντας την κατάργηση του μέσα στον Ν. 4472/19-05-2017 (τον επιλεγόμενο και ). Εκεί, λοιπόν, στο Άρθρο 57 αναφέρεται ρητά ότι, από τη δημοσίευση του Νόμου (στις 19-05-2017) καταργούνται, μεταξύ άλλων, τα οριζόμενα στην παρ. 3, Άρθρο 27 του Ν. 3016/2002. Υπάρχει δε, με άλλη αναφορά, η προτροπή, οι μέχρι σήμερα δικαιούχοι των παροχών αυτών, να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να υποβάλλουν αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, εάν και εφόσον το δικαιούνται. Δηλαδή, κόβουν ένα επίδομα για να σε στείλουν σε άλλη κατηγορία (με αυστηρότερα κριτήρια) που και αυτό θα έχει βραχύβια ισχύ, ώστε σε βάθος χρόνου λίγων ετών να κόψουν τα προνοιακά επιδόματα δια της πλαγίας οδού !
Έτσι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτό που δεν έκανε πριν λίγους μήνες το έκανε σήμερα, διακόπτοντας τα 50 Ευρώ μηνιαίως ανά παιδί, όσο δηλαδή κοστίζει ένα μπουκάλι γάλα ημερησίως επί 30 ημέρες, για να μην πεθάνουν τα παιδιά από την πείνα.
Να χαρώ τη νέα αριστερά… που κυβερνά!!!
Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια ημέρα και με αντίστοιχο Άρθρο, του ίδιου Νόμου, η Ελληνική Βουλή ψήφισε διάταξη με την οποία καταργείται η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σε όσους εργαζόμενους-συνδικαλιστές λαμβάνουν συνδικαλιστική άδεια και επιβάλλεται για τις ημέρες αυτές οι ασφαλιστικές εισφορές τους να μην καταβάλλονται από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά από τα Σωματεία και τους συνδικαλιστικούς φορείς που ανήκουν. Προφανώς αυτό απαίτησε η Τρόικα (΄΄Θεσμοί΄΄) και το αποδέχθηκε η Ελληνική κυβέρνηση. Βεβαίως, κανένας νοήμων πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί θα πρέπει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές όσων συνδικαλίζονται υπέρ του Κλάδου των (κάτι το ευγενικό, δημοκρατικό και αναφαίρετο δικαίωμα) και όχι οι φορείς που ανήκουν. Στον ιδιωτικό τομέα πληρώνει ο εργοδότης κάτι τέτοιο; Ασφαλώς όχι. Γιατί η ίδια η Πολιτεία επιτρέπει την ανάπτυξη εργαζομένων δυο ταχυτήτων (ευνοημένων Δημοσίου και μη ευνοημένων ιδιωτικού τομέα); Όπως, επίσης, ποτέ κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί θα πρέπει να υπάρχουν συντάξεις Βουλευτών, Υπουργών, Νομαρχών και Δημάρχων από το 60ο έτος της ηλικίας τους και μέχρι το θάνατό τους.
Κι όμως, η διάταξη αυτή, που αποτέλεσε Νόμο της Ελληνικής Βουλής και που τον ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήλθε η (κατά τα άλλα λίαν συμπαθής) Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αχτσιόγλου να την ακυρώσει με Απόφασή της. Βέβαια, πως είναι δυνατόν Νόμος να καταργηθεί με Υπουργική Απόφαση, αυτό μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να μας το εξηγήσει, μιας και έχει την μαγική ιδιότητα να μετατρέπει τα σε !!!
Η κα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις ασφαλιστικές εισφορές των εργατοπατέρων είχε την βούληση να μην τις πληρώνουν τα συνδικάτα αλλά το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του! Τις μητέρες, που δεν έχουν χρήματα να θρέψουν τα παιδιά τους, δεν έχει την ευαισθησία και την ΄΄αριστερή καταβολή΄΄ τα τις προστατεύσει; Γιατί δεν εκδίδει μια Υπουργική Απόφαση και γι΄αυτές;
Και να φανταστεί κανείς ότι, όσα έπαιρνε μια άπορη μητέρα για να δώσει γάλα στο παιδί της το μήνα (50 Ευρώ), έδωσε εντολή η συμπαθέστατη κα Υπουργός να καταβάλλεται για μια ημέρα (!!!) σε κάθε εργατοπατέρα που επιθυμεί να συνδικαλιστεί… από τον κρατικό κορβανά.
Γι΄ αυτό ο κόσμος σιχάθηκε το ΣΥΡΙΖΑ και την ψευτοαριστερά του! –

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
ΧΙΟΣ 14-7-2017
Η εκ βάθρων αναδιοργάνωση του κράτους πρόνοιας, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και η άποψη ότι η πρόνοια δεν είναι για τους φτωχούς όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά ένα συλλογικό πλέγμα προστασίας για τους συνανθρώπους μας, είναι στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση.
Επανάσταση στα δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης και της απονομής επιδομάτων είναι η λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, που στη Χίο έχει καθυστερήσει και φαίνεται ότι δημιουργεί προβλήματα πληροφόρησης των συμπολιτών μας σχετικά με τις υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει το Κράτος. Ξέρουμε καλά ότι η κάθε προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση βρίσκει εμπόδια που προέρχονται από το παλιό κατεστημένο που αντιμετώπιζε -την πρόνοια στην συγκεκριμένη περίπτωση -, ως φιλανθρωπία και αποκλειστικά με πελατειακές σχέσεις.
Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις που παραπληροφορούν και χρησιμοποιούν την αγωνία των συμπολιτών μας ,θα απαντήσουμε συνολικά .
Την εποχή της ευμάρειας, η χώρα είχε το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για την πρόνοια από όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αύξησε τις δαπάνες για τη φτώχεια φθάνοντας τις στο 1,7 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017 στα 2 δισ. Ευρώ.
Το 2014 οι κοινωνικές δαπάνες αντιστοιχούσαν στο 0,4% του ΑΕΠ ήτοι 780 εκατ. ευρώ, το 2015 αυξήθηκαν κατά 15%, το 2016 κατά 25% και θα αυξηθούν και το 2017, ενώ μέχρι το 2019 θα φθάσουν στα 2,75 δισ. ευρώ, δηλαδή 350 φορές πάνω από όσο τις είχε παραλάβει η κυβέρνηση.
Αναφορικά με το επίδομα απροστάτευτων τέκνων που ψευδώς λέγεται από τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας , ότι κόβεται, ενημερώνομαι τους συμπολίτες μας να μην ανησυχούν και ότι η μόνη διαφορά είναι ότι ενσωματώνεται στο ΚΕΑ. Τα κριτήρια είναι ακριβώς τα ίδια με μόνη διαφορά ότι αυξήθηκε και από 44,00 ευρώ έχει γίνει 100 ευρώ.Η διαφορά που μάλλον ενοχλεί, είναι ότι μέχρι τώρα αυτά τα επιδόματα τα έδιναν οι δήμοι, τώρα ο δικαιούχος θα κάνει αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΚΕΑ και θα παίρνει από εκεί τα χρήματα.Τα κριτήρια του επιδόματος είναι ακριβώς ίδια με τα κριτήρια του ΚΕΑ.
Πολλή φασαρία και πάλι για το τίποτα ή για το ρουσφέτι;Φαίνεται ότι οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται και ως ύστατο μέσο χρησιμοποιείται η λασπολογία και η μικροπολιτική.
Μην προσπαθείτε να παρουσιάσετε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ως κοινωνικά ανάλγητους γιατί εκτίθεσθε και αποκαλύπτονται και τα φιλάνθρωπα αισθήματα σας.
Εμείς έχουμε κοινωνική μεροληψία γιατί πιστεύουμε στην ισονομία και την αξιοπρέπεια όλων, ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας που χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και την πλειοψηφία των Δημοτικών Παρατάξεων ως μελλοντικοί ψηφοφόροι τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, καλόπιστα προτείνει στον κ. Αντιδήμαρχο να συμβουλεύσει την ΔΕΥΑ Χίου να ακολουθήσει τα παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ και να προσφέρει διπλάσια ποσότητα δωρεάν νερού στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αντί να κόβει το νερό μέσα στον καύσωνα του Ιουλίου, απροειδοποίητα σε όποιον να είναι χωρίς κανένα κοινωνικό ή οικονομικό κριτήριο ,και χωρίς κανένα ίχνος ανθρωπισμού
Αυτό είναι κοινωνική αναλγησία και κατάντια της Δημοτικής Αρχής.

ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου
Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι, κάθε φορά που κάποιος αποκαλύπτει τις σκευωρίες και τα ψεύδη της ληστρικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παθαίνουν ταράκουλο τα τοπικά μεγαλοστελέχη τους (όσα έχουν πλέον απομείνει εξ αυτών) και επιχειρούν να μαζέψουν τα αμάζευτα…!
Κατανοώ ότι, κάθε φορά που προβάλλονται μεγάλες αλήθειες και που κατακεραυνώνουν τους δήθεν αριστερούς και αλληλέγγυους, εκείνοι βγαίνουν απ΄ τα ρούχα τους και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…!
Όμως, το να βαφτίζουν το κρέας ψάρι και να παρουσιάζουν το μαύρο ως άσπρο και τούμπαλιν, αυτό –ομολογουμένως– μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει. Και ούτε γίνεται αντιληπτό, ούτε κατανοητό.
Έγραψα ότι κατήργησαν το επίδομα Παιδικής Προστασίας-Απροστάτευτων Τέκνων από 19/05/2017 και έσπευσαν με ανακοίνωσή τους να πουν ότι το συγχώνευσε η κυβέρνηση με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), μάλιστα αναφέροντας ότι το διπλασίασαν ως ποσό καταβολής.
Μέγιστο ψέμα. Διότι:
1) το ΚΕΑ θα ελάμβανε ούτως ή άλλως κάποιος που τυγχάνει άπορος και έχει παιδιά και δεν αποτελεί ευνοϊκή διάκριση υπέρ των αγάμων μητέρων, των χηρών μητέρων, των ανέργων μητέρων που συνάμα είναι άπορες και έχουν παιδιά έως 16 ετών, να θρέψουν οι ίδιες, δίχως κανένα εισόδημα.
2) ο ΣΥΡΙΖΑ ας μας πει πόσες εκ των μητέρων στη Χίο που το ελάμβαναν θα λαμβάνουν το ΚΕΑ, μιας και τυγχάνει να γνωρίζω ότι αυτές θα είναι πολύ λιγότερες. Άρα, για ποια ενίσχυση των μητέρων μας λένε. Μας δουλεύουν;
3) ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε ώστε οι δικαιούχοι των τροφίμων, των ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας και των υποστηρικτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας του προγράμματος ΤΕΒΑ, που ήσαν μέχρι την 1η/06 στη Χίο 432 οικογένειες, έγιναν σήμερα μόλις 205 (δηλαδή μειώθηκαν κατά 55-60 %, ενώ η ανεργία και η φτώχια στη Χίο έχουν αυξηθεί ραγδαία) και τούτο διότι θέσπισαν ότι, πλέον, δικαιούχοι του ΤΕΒΑ θα είναι μόνο οι δικαιούχοι του ΚΕΑ. Δηλαδή άφησαν πάνω από τις μισές οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας στη Χίο δίχως τρόφιμα του συγκεκριμένου προγράμματος.
4) ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να καταργήσει το επίδομα Παιδικής Προστασίας πολύ ακόμη πριν εφαρμοστεί πανελλαδικά το ΚΕΑ και ανακάλεσε λίγο αργότερα υπό την οργή και μήνη του κόσμου. Άρα δεν υπήρχε κανένας αρχικός σχεδιασμός συγχώνευσης.
Ας μην μας κοροϊδεύουν, λοιπόν, ότι αύξησαν τις κοινωνικές παροχές και ότι μεριμνούν για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αφού αυτοί οι ίδιοι έκαναν τον Ελληνικό λαό να λιμοκτονεί (με τα μνημόνια, τις διαρκείς περικοπές και τις ψευδείς υποσχέσεις τους) και τώρα του δίνουν φαγητά στα συσσίτια, επιβεβαιώνοντας έτσι το ληστρικό τους κατόρθωμα για την εξόντωση και τον αφανισμό της ποιότητας ζωής των Ελλήνων πολιτών.
Όσο για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις περί των εργατοπατέρων, εκεί η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου κατάπιε τη γλώσσα της ! Κανένας σχολιασμός ! Το μαύρο έρχεται στην κάλπη λίαν συντόμως… !
Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου να εγκαλεί τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας (που δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον, ούτε κάποια απολαβή οικονομική ή πολιτική από την ενασχόλησή του με τα κοινά) επειδή καταγγέλλει δημόσια την αλήθεια, θα έπρεπε να φροντίσει να στείλει στη ΔΕΥΑΧ τα στοιχεία που επικαλείται (για διακοπή υδροδότησης απόρων εντός του θέρους), μιας και από όσο γνωρίζω η ΔΕΥΑΧ όχι απλά δίδει πέντε φορές περισσότερο νερό στους άπορους οφειλέτες της (ενώ η ΕΥΔΑΠ φέρεται να δίδει δυο φορές περισσότερο) αλλά φροντίζει και να μην το στερηθούν εάν και εφόσον αποδεδειγμένα το έχουν πραγματικά ανάγκη και η μη οφειλή δεν ανάγεται σε άλλους λόγους. Να προσκομίσει, λοιπόν, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τους λογαριασμούς, τα εκκαθαριστικά, τα Ε1 και Ε9 των φερομένων οφειλετών καθώς και την ποσότητα του νερού που έχουν καταναλώσει μέχρι σήμερα όντες οφειλέτες. Κι έπειτα θα τα ξαναπούμε.
Επίσης, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι, ο Δήμος Χίου, ήδη από το 2015, με Απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, καθιέρωσε την μείωση 50% των δημοτικών τελών για τους άπορους, τους πολύτεκνους και τα άτομα με αναπηρία. Συνεπώς, οι αναφορές και αιτιάσεις της ήσαν περιττές και γελοίες !
Μιας δε και θεωρείτε ότι εμείς κάνουμε πολιτική επάνω στον πόνο των πολιτών (κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει και όχι εμείς. Και ευτυχώς που η Χίος είναι μικρή και ο κόσμος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα) αλλά και επειδή εμείς δεν έχουμε μια τέτοια πρόθεση, σας γνωστοποιώ και δημόσια ότι, πλέον, για οποιοδήποτε αίτημα ή ερώτημα ή διαμαρτυρία πολίτη –που αφορά προνοιακό ζήτημα (περικοπές επιδομάτων, καθυστερήσεις χρηματοδοτήσεων, εφαρμογής δομών, αποστολής τροφίμων,κλπ) – και αποδίδεται στην ευρύτερη πολιτική της κεντρικής Πολιτείας, θα παραπέμπεται προς επίλυση και απάντηση στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου.
Έτσι, για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος !!!-

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
επιδοματα, συριζα, επιδομα, ρητά, ισχύ, γνώμονα, κεα, νέα, βουλη, τροικα, τσιπρας, αεπ, ήτοι, δευα, ευδαπ, οφειλή, σταση εργασιας, εισφορα αλληλεγγυης, νεα κυβερνηση, οφειλετες δημοσιου, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, ογα επιδοματα, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, ήτοι, βγαινουν, μια ημερα, ρητά, το θεμα, αδεια, αεπ, αιτηση, δωρεαν, ευδαπ, θεμα, ιχνος, κεα, μητερα, ρουχα, σημερινη, φτωχεια, χιος, ψεμα, αγωνια, αρθρο, ανεργια, αναπηρια, αξιοπρεπεια, απλα, αφορμη, γαλα, φαγητα, γεγονος, γινει, γινεται, γλωσσα, γνώμονα, γραφεια, δευα, δημος, δημοσιο, δωσει, ευρω, υπαρχει, εποχη, επρεπε, ερχεται, ετων, ετος, ευρωπη, ζωης, ιδια, ηλικια, υπηρεσιες, θοδωρης, κυβερνηση, κρατικο, λειτουργια, μαυρο, μηνη, μηνες, μειωση, μορφη, νερο, παιδι, παιδια, πολιτεια, προβληματα, ρυθμισεις, συνεχεια, ισχύ, φορα, χηρες, ψηφιακη, οφειλή, ασπρο, χωρα, ιδιαιτερα, κρεας, ομαδες, οργη, ψαρι, υγειας, βεβαιως, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα