Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος

12:01 20/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 18 Ιουλίου 2020, στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πρωτεύουσα της Ίμβρου, Παναγία, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η ενθρόνιση του Λέσβιου στην καταγωγή του νέου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Ήταν μια λιτή τελετή καθώς δεν υπήρξε η δυνατότητα να παραστούν πιστοί από την Ελλάδα και την Λέσβο, γεννέτειρα του νέου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, λόγω των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην ομιλία του o Οικουμενικός

Πατριάρχης, απευθυνόμενος στο νέο Μητροπολίτη της Γενέτειράς του, σημείωσε ότι η Μητέρα Εκκλησία τον εξέλεξε για να συνεχίσει το έργο του Προκατόχου του, αλλά και για να βάλει την δική του σφραγίδα στα εκκλησιαστικά πράγματα της Επαρχίας του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως δώρο, στον νέο ποιμενάρχη, μία Αρχιερατική ράβδο και μία Αρχιερατική στολή.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου αναφέρθηκε στην φυσική ομορφιά και την ιστορία των δύο νησιών της εκκλησιαστικής του Επαρχίας, στους ανθρώπους τους και την βαθιά τους πίστη, στον προκάτοχό του, νυν Μητροπολίτη Μοσχονησίων, αλλά και στην προσωπική του συγκίνηση και το αίσθημα ευθύνης που αισθάνθηκε όταν ο Παναγιώτατος του ανακοίνωσε, τον περασμένο Μάρτιο, την εκλογή του.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας

The post Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα