Εντείνονται οι πιέσεις στην Καταλονία να μην προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας

22:27 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πληθαίνουν οι πιέσεις προς την καταλανική κυβέρνηση προκειμένου να μην προχωρήσει με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει ξεκαθαρίσει πως αν δεν εγκαταλείψουν οι Καταλανοί τα περί απόσχισης δεν πρόκειται να μπει σε διάλογο, επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση ότι δεν θα αφήσει την Καταλονία να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Την στήριξη των Σοσιαλιστών σε όποια απόφαση λάβει η ισπανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει μια ανακήρυξη ανεξαρτησίας εξέφρασε ο ηγέτης του κόμματος, Πέδρο Σάντσεθ.

Οι πιέσεις εντείνονται

και από το εξωτερικό. Η Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, εκφράζοντάς του τη στήριξή της, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό, τόνισε ότι η χώρα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία ανεξαρτησία.

Ενάντια σε μια μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο, τάχθηκε η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, ζητώντας από την ισπανική κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές ενισχύσεις που έχει στείλει στην περιοχή.

«Τα αποτελέσματα (του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως βάση για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», τόνισε η αριστερή δήμαρχος της Καταλανικής πρωτεύουσας.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Σάντσεθ προς Πουτζντεμόν: «Σταμάτα τα πάντα»

Keywords
Τυχαία Θέματα