Ένταξη στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικών έργων για το Δήμο Χίου

15:07 31/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οριστική ένταξη στο ΕΣΠΑ και την εκκίνηση των διαδικασιών δημοπράτησης των δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων του Καλοπλύτη και των Μεστών, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο Δήμος Χίου.
Επίσης, προχωρούν το έργο αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου ύδρευσης από τη Γεώτρηση ΕΒΕΚ μέχρι το Αντλιοστάσιο Βαρβασίου με προϋπολογισμό 914.000 ευρώ, αλλά και η αντικατάσταση και ενίσχυση των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης για τη μείωση των διαρροών ποσού 478.000 ευρώ.
Εκφράζοντας την ικανοποίησή της η Δημοτική Αρχή, επισημαίνει

ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για το σημαντικό έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων ποσού 3,9 εκ. ευρώ, το οποίο όπως αναφέρεται “αποτελεί τη μεγάλη αρχή των έργων, που θα ακολουθήσουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Νομό μας αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ” εμείς διεκδικούμε- και το αποδεικνύουμε”.
Η τελευταία αναφορά φαίνεται, πως αφορά το θέμα συνεργασίας με το Δήμο Ικαρίας για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Χίο, θέμα που δεν έχει ακόμα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

The post Ένταξη στο ΕΣΠΑ αντιπλημμυρικών έργων για το Δήμο Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ένταξη, ΕΣΠΑ, Δήμο Χίου,entaxi, espa, dimo chiou