Στους 14 οι αγνοούμενοι-Στους 74 οι ταυτοποιημένοι νεκροί-Συνεχίζονται οι έρευνες (video)

20:09 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζει να μακραίνει ο κατάλογος των τραγικών θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Στελέχη του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή ανδρών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισαν και περισυνέλλεξαν ένα ακόμα θύμα, τη σορό ενός άνδρα, από τη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι αγνοούμενοι βάσει των αναζητήσεων από συγγενείς είναι πλέον 14. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών ΕΛΑΣ, ο νέος αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70, στους οποίους προστίθενται και οι 4 που κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Τα στοιχεία του άνδρα που εντοπίστηκε απόψε νεκρός από πνιγμό δεν έχουν εξακριβωθεί.

Ταυτοποιήθηκε, χθες Κυριακή, η σορός της Χρύσας Σπηλιώτη που έχασε τη ζωή της μαζί με τον σύζυγό της Δημήτρη Τουρναβίτη στη φονική πυρκαγιά που έπληξε το Μάτι την περασμένη Δευτέρα. Από τότε συγγενείς και φίλοι της ηθοποιού αναζητούσαν αγωνιωδώς της ίδιας και του συζύγου της στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά. Η σορός του μουσικού και παλαίμαχου αθλητή Δημήτρη Τουρναβίτη ταυτοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (27/7).

Οι κηδείες τους θα γίνουν την Τρίτη 31 Ιουλίου,στις 18:00 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του για την τραγική απώλεια του ζευγαριού και όλων των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική και αφιερώνει στη μνήμη της ηθοποιού τις δύο παραστάσεις του Ευριπίδη «Ορέστης», που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου.

Σε αυξημενη ετοιμότητα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, γυναίκα εγκαυματίας που νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» παρουσίασε επιδείνωση, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου. Αυτή τη στιγμή, 43 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ. Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχει με 2 ψυχολόγους -εξειδικευμένους στην διαχείριση πένθους και απώλειας- στο κέντρο υγείας Ραφήνας όπου απευθύνονται οι πολίτες. Έως τώρα παρακολουθούν περίπου 30 περιστατικά και συνεχίζουν καθημερινά.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα με το πρόγραμμα «Πόρτα-Πόρτα» επισκέπτονται τους πυρόπληκτους στα σπίτια τους, γεγονός πολύ σημαντικό αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν επιθυμεί να μετακινηθεί.

Το κλιμάκιο αποτελείται από γιατρό, νοσηλευτή και ψυχολόγο. Μέχρι χθες πρόσφερε βοήθεια σε 73 άτομα που έχρηζαν ιατρικής φροντίδας ή ψυχολογικής υποστήριξης.

Από αύριο οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για τις ενισχύσεις- Αναλυτικά δικαιολογητικά και έντυπαΝέα δωρεάν λεωφορειακή γραμμή για τις μετακινήσεις των πυρόπληκτων

Οι κάτοικοι στο Μάτι προσπαθούν να διεκπεραιώσουν βασικά ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Όπως την επανέκδοση εγγράφων, που χάθηκαν στις φλόγες.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Μ. Μπατζάκη, Μαρίνα Παπαδάκη, Χαρα Γιαννοπούλου, Νόρα Μολυβιάτη

www.ert.gr

Keywords