Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στο Σαραντάπορο Ελασσόνας

19:30 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών διοργανώνει και προκηρύσσει τον “1ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Σαρανταπόρου – Sarantaporo Mountain Run”. Ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, του Ε. Ε. Συλλόγου Σαρανταπόρου και της Τοπικής Κοινότητας Σαρανταπόρου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Αυγούστου 2018.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στην Πλατεία του Σαρανταπόρου.
Χώροι στάθμευσης των οχημάτων με τα οποία θα μεταβούν οι αθλητές και συνοδοί τους στο

Σαραντάπορο, ορίζονται οι δρόμοι και οι χώροι που βρίσκονται νότια της πλατείας, όπου και η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία του Σαρανταπόρου (υψόμετρο 850 μ.).

Οι αθλητές διασχίζοντας το χωριό θα κατευθυνθούν νοτιοανατολικά, προς την πλευρά του γηπέδου του χωριού (υψόμετρο 780 μ.). Θα συνεχίσουν βορειοανατολικά και θα διέλθουν κάτωθεν του χώρου όπου βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσθέντων από του Γερμανούς στις 19-1-1944 στη θέση «Μελίσσι», προς τη θέση «Αλή το Μνήμα» πάνω από την είσοδο των Στενών του Σαρανταπόρου.

Εδώ οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή προς «Μελίσσι» ξανά από την ίδια διαδρομή, για 1,5 χλμ περίπου. Στο σημείο όπου οι αθλητές επιστρέφουν προς «Μελίσσι», θα υπάρχει ειδική σήμανση στη μέση του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί οποιασδήποτε μορφής «μπέρδεμα» των αθλητών.

Από το «Μελίσσι» κατευθύνονται δυτικά προς τις θέσεις «Μέγας», «Παλιοχώραφο», «Παλιομανάστερο» και «Παλιοκκλήσι» (υψόμετρο 930 μ.).
Από «Παλιοκκλήσι» αναστροφή προς «Μπγιαδάκι» ( 600 μέτρα περίπου, όπου στη μέση του δρόμου θα υπάρχει σήμανση) με κατεύθυνση προς το σημείο τερματισμού, στην πλατεία.

Η διαδρομή από την εκκίνηση μέχρι το γήπεδο (1200 μέτρα) είναι σε άσφαλτο και κατηφορική, όπως και τα τελευταία 600 μέτρα από το «Μπγιαδάκι» μέχρι τον τερματισμό.
Η υπόλοιπη διαδρομή (8,2 χλμ) είναι χωμάτινη σε ορεινό δρόμο.
Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και σε καίρια σημεία θα υπάρχουν εθελοντές για τις σωστές υποδείξεις.
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι στο 4ο χιλιόμετρο στη θέση «Αλή το Μνήμα», όπου και η αναστροφή της διαδρομής και στο 7ο χιλιόμετρο στη θέση «Μέγας».
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σταντ με νερό, φρούτα και διάφορα εδέσματα.
Χρονικό όριο του Αγώνα είναι οι 2 ώρες. Πέραν του χρονικού ορίου των 2 ωρών, ο κάθε δρομέας θα τρέχει με δική του ευθύνη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος, Σαραντάπορο Ελασσόνας,agonas oreinou treximatos, sarantaporo elassonas