Ένταση και υψηλοί τόνοι στη Βουλή – Με 190 «ναι» πέρασε η τροπολογία

16:31 1/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλίμα έντασης και διαξιφισμών, αλλά και με την ευρεία πλειοψηφία των 190 ναι, υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων, σε offshore, εταιρείες.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (δηλώνοντας όμως επιφύλαξη σε μία

παράγραφο), του Ποταμιού, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Οι βουλευτές της ΝΔ είχαν αποχωρήσει, ενώ της Ένωσης Κεντρώων ψήφισαν παρών.

Η συζήτηση στη Βουλή κινήθηκε σε υψηλούς τόνους με τον πρωθυπουργό να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στη ΝΔ που αποχώρησε, καταγγέλλοντας εμπαιγμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε κωμικοτραγική την αποχώρηση λέγοντας ότι αποδείχθηκε το ογκώδες στρατηγικό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μίλησε για ακραίο λαϊκισμό και κατηγόρησε προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι ο πολιτικός του λόγος είναι βασισμένος σε πρωτοσέλιδα του κίτρινου τύπου και της διαπλοκής.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, είπε ότι μόνο με υπερβολές απαντάει κανείς στη λάσπη και τη χυδαιότητα και υπογράμμισε την ανάγκη για καθαρές λύσεις απέναντι στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Ο πρωθυπουργός είχε οξεία αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από το λαό, σημειώνοντας ότι το ηθικό πλεονέκτημα αποδεικνύεται στην πράξη.

Αυτή η κυβέρνηση δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα ηθικής, απάντησε ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα