Ένταση και επεισόδια στη Ουάσινγκτον στο περιθώριο της ορκωμοσίας – Καταδικάζει ο Τραμπ (video)

21:41 20/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκτονώνονται τα επεισόδια που ξέσπασαν στο κέντρο της Ουάσινγκτον λίγο πριν την παρέλαση του Ντόναλντ Τραμπ από το Καπιτώλιο στον Λευκό Οίκο. Αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που από το πρωί διαμαρτύρονται στους δρόμους περιμετρικά της ζώνης αποκλεισμού της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Περίπου 400 έως 500 διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών

των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Η κυβέρνηση Τραμπ καταδικάζει το «κλίμα κατά της αστυνομίας»

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε το «κλίμα κατά της αστυνομίας», όπως το χαρακτήρισε, που επικρατεί στις ΗΠΑ και ζήτησε περισσότερη επιβολή του νόμου και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου.

«Το επικίνδυνο κλίμα κατά τις αστυνομίας στην Αμερική είναι λάθος. Η κυβέρνηση Τραμπ θα το τερματίσει», γράφει η ανακοίνωση αυτή στον ιστότοπο www.whitehouse.gov.

Στο ίδιο κείμενο επαναλαμβάνεται ότι η δέσμευση του Τραμπ να χτίσει ένα τείχος για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση. «Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερη επιβολή του νόμου, περισσότερη δέσμευση της κοινότητας και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Ρόιτερς, bbcnews, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα