Ένοχος σε 2ο βαθμό οδοντίατρος για παιδική πορνογραφία

11:32 7/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για παιδική πορνογραφία, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας συνταξιούχο οδοντίατρο.
Ο άντρας είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2014 στο κολυμβητήριο Λάρισας και ενόσω βρίσκονταν σε εξέλιξη αγώνες κολύμβησης παιδιών, μετά από καταγγελίες γονέων οι οποίοι αντελήφθησαν τον άντρα να φωτογραφίζει τα μικρά παιδιά την ώρα που ξεντύνονταν.

Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ τον συνέλαβαν και σε έλεγχο που έκαναν στη φωτογραφική του μηχανή, βρέθηκαν πάνω από 200 φωτογραφίες γυμνών και ημίγυμνων παιδιών ηλικίας 8 έως 10 ετών, την ώρα που άλλαζαν ρούχα και προετοιμάζονταν για την αθλητική διοργάνωση.

Σε έρευνα που είχε ακολουθήσει στο σπίτι του συνταξιούχου οδοντιάτρου είχαν βρεθεί χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με ανήλικα παιδιά καθώς και μια σακούλα με παιδικά εσώρουχα.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία. Οι δικηγόροι του ζήτησαν να του αναγνωρισθούν ελαφρυντικά. Το δικαστήριο μείωσε την ποινή του από 8 σε 6 χρόνια κάθειρξη και του επέβαλε το χρηματικό πρόστιμο των 15.000 ευρώ από 50.000 που του είχε επιβάλλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα