Ενημερώθηκαν για το προσφυγικό

07:03 16/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντιμετώπιση του προσφυγικού παρουσίασαν σήμερα τα μέλη του Συντονιστικού στους μαθητές και στους καθηγητές του Γυμνασίου Πλατυκάμπου καθώς και στους μαθητές και στους μαθητές πέντε χωρών, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus. Η ενημέρωση έγινε σήμερα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.

Τον συντονισμό της ενημέρωσης έκανε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού κ. Χρήστος Καλομπάτσιος ο οποίος αναφέρθηκε πως η περιφέρεια Θεσσαλίας αντιμετώπισε το προσφυγικό

και έκλεισε την ενημέρωση, κάνοντας αναφορά στα λόγια ενός πρόσφυγα που φιλοξενήθηκε στη δομή φιλοξενίας Κουτσοχέρου. Ακολούθησε αναφορά από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και μέλος του Συντονιστικού, κ. Δημήτρη Δεληγιάννη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκο Πουτσιάκα, τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λάρισας κ. Γιάννη Καψάλη, την εκπρόσωπο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα. Μακρή καθώς και τον διευθυντή του Γυμνασίου Πλατυκάμπου κ. Θοδωρή Νταφούλη.

Την ενημέρωση παρακολούθησε και ο εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ κ. Χρήστος Χατζούλης ο οποίος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Πλατυκάμπου για την φιλοξενία που παρέχουν στους συμμετέχοντες των πέντε χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus,εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη του δήμου σε αυτού του είδους των προγραμμάτων που αποβλέπουν στην ανταλλαγή γνώσεων, πολιτισμών και απόψεων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος που απεύθυνε χαιρετισμό για λογαριασμό του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση γινότανε στα ελληνικά και την μετάφραση στα αγγλικά έκαναν μαθήτριες του Γυμνασίου Πλατυκάμπου με την βοήθεια καθηγητών του σχολείου. Μετά την ενημέρωση καθηγητής από την Ιταλία και μαθήτρια από την Πολωνία απεύθυναν ερωτήσεις προς στα μέλη του Συντονιστικού που επεσήμαναν ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αντιμετώπισαν με επιτυχία το προσφυγικό ζήτημα.

Στο τέλος προβλήθηκε βίντεο σχετικό με το προσφυγικό και μοιράστηκε στους μαθητές και στους καθηγητές τσάντες και έντυπο τουριστικό υλικό της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα