Ενημέρωση για το έργο διαχείρισης αστικών αποβλήτων ζητά η “Δημοκρατική Μυτιλήνη”

21:07 22/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

“Ένα σοβαρό έργο από τα σημαντικότερα για την πόλη της Μυτιλήνης και τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης, ενταγμένο από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, του Σπύρου Γαληνού, στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» με προϋπολογισμό 1.113.923 ευρώ αγνοείται”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξης της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, “Δημοκρατική Μυτιλήνη”.

Στόχος

του προγράμματος η διαλογή στην πηγή σε επτά ρεύματα: χαρτιού, πλαστικού, μετάλλου, συνθετικών συσκευασιών, γυάλινων συσκευασιών, βρώσιμων ελαίων και λιπών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών και η αποφυγή της ταφής 844 τόνων τέτοιων «πολύτιμων» απορριμμάτων.

Το έργο αφορά μεταξύ άλλων σημαντικών στη δημιουργία 50 μικρών και εννέα μεγάλων «Γωνιών Ανακύκλωσης» και την υπογειοποίηση των κάδων στην πόλη της Μυτιλήνης. Επιπλέον τρία διπλά υπόγεια συστήματα για την ανακύκλωση υλικών είχαν προγραμματισθεί να τοποθετηθούν στην πλατεία Σαπφούς. Τέλος είχε προγραμματισθεί η δημιουργία 50 μικρών «Γωνιών Ανακύκλωσης».

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» δίνοντας σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία της παρουσίασης του προγράμματος, που αφοράν στην πόλη της Μυτιλήνης, ζητά να υπάρξει άμεσα από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, ενημέρωση του Συμβουλίου της Κοινότητας για το θέμα.

“Ποια είναι η τύχη του ενταγμένου στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» με προϋπολογισμό 1.113.923 ευρώ έργου. Δημοπρατήθηκε, θα δημοπρατηθεί, απεντάχθηκε μήπως; Πως η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης σκοπεύει να αντιμετωπίσει το κρίσιμο για την υγεία και το περιβάλλον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων;”, ρωτά η “Δημοκρατική Μυτιλήνη”

The post Ενημέρωση για το έργο διαχείρισης αστικών αποβλήτων ζητά η “Δημοκρατική Μυτιλήνη” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα