Εγγραφές στο Ινστιτούτο Διαμεσολαβητών Τρίπολης

18:03 25/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Επιθυμούμε το Ινστιτούτο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών Τρίπολης να εξελιχθεί σε Πύλη Διαμεσολάβησης. Θέλουμε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πολιτών και των επιχειρηματιών και να λειτουργήσει ως εναλλακτικός τρόπος εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.»

Αυτό δήλωσε, σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των μαθημάτων στο Ινστιτούτο «Λύση», που ίδρυσαν Επιμελητήριο Αρκαδίας, Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης και Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών.

» Το

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών θα λειτουργήσει σε ευέλικτη μορφή, θα έχει οικονομικά δίδακτρα (1.100 ευρώ) και θα είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, κ. Δημήτριος Κωστόγιαννης.

Η Αρκαδικής καταγωγής δικηγόρος LLM, διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης-Διαφάνειας-Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών, κ. Βασιλική Παπαδημητρίου, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου:»Είναι τιμή μου που θα συνεργαστώ στο Ινστιτούτο και στα μαθήματα που θα αρχίσουν στις 10 Νοεμβρίου, εδώ στην Τρίπολη. Ο θεσμός της διαμεσολάβησης έχει θεσπιστεί απ’ το 2008 και αφορά τον εξωδικαστικό τρόπο επίλυσης διαφορών, αστικού και εμπορικού χαρακτήρα. Απ’ το 2017, ο θεσμός αυτός αφορά και τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια. Πρέπει να πούμε στον κόσμο, ότι ο θεσμός αυτός είναι ο σύμμαχος της δικαιοσύνης. Είναι η εναλλακτική βοήθεια. Καλούμε τους πτυχιούχους να δηλώσουν συμμετοχή και να φοιτήσουν στα μαθήματα πιστοποίησης. Ο πιστοποιημένος διαμεσολαβητής θα μπορεί να ασχοληθεί ακόμα και με το λεγόμενο σχολικό μπούλινγκ».

Μερικά στοιχεία για το Ινστιτούτο «Λύση»|

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ* «ΛΥΣΗ», έχει την χαρά να ανακοινώσει τον 1ο Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών, συνολικής διάρκειας 6 ημερών (5 ημέρες/40 ώρες εκπαίδευσης – πλέον μίας ημέρας εξέτασης/αξιολόγησης) στην αγγλική γλώσσα με αυτομάτως διερμηνεία στα ελληνικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν, από Παρασκευή 10 έως και Τετάρτη 15 Νοεμβρίου (9 π.μ – 5 μ.μ) , στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Εκπαιδευτές – Πάροχοι της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση παρέχεται από τον διεθνή φορέα London School of Mediation (LSM) (www.londonschoolofmediation.com) – Μέλος του Chartered Instituted of Arbitrators στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ «ΛΥΣΗ».

Το London School of Mediation, εδρεύει στo Λονδίνο της Αγγλίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαμεσολάβησης στην Ευρώπη στον τομέα των αστικών και εμπορικών υποθέσεων. Είναι μέλος του Chartered Institute of Arbitrators, του κορυφαίου Διεθνούς Οργανισμού για τη Διαμεσολάβηση και Διαιτησία και αποτελεί έναν από τους δέκα αναγνωρισμένους παρόχους εκπαίδευσης του CMC (Civil Mediation Council) του Οργανισμού Αστικής Διαμεσολάβησης. Ιδρύτρια αυτής είναι η διεθνούς φήμης δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών Judith Kelbie και συνεργάτες έμπειροι ακαδημαικοί, καθηγητές και εκπαιδευτές με διεθνή καριέρα και εμπειρία στην εφαρμογή της διαμεσολαβησης.

Επικεφαλής της εκπαίδευσης είναι η Ελληνίδα εκπαιδεύτρια (lead trainer) Βασιλική Παπαδημητρίου, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης «Ήθος Πάθος Λόγος Υπηρεσίες Διαμεσολάβησης» (Ethos Pathos Logos Mediation Services) (www.eplmediation.gr), δικηγόρος, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια και εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών από το ΥΔΔΑΔ και ξένους φορείς, με μεγάλη διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Εγκαταστάσεις του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ – «ΛΥΣΗ»

Οι εγκαταστάσεις, προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ, είναι απολύτως κατάλληλες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές, καθιστώντας τον χώρο ένα πλήρες και ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Οι απόφοιτοι κάθε κύκλου βασικής εκπαίδευσης θα λάβουν, μετά από επιτυχή συμμετοχή τους σε προαγωγικές προφορικές και γραπτές εξετάσεις, σχετική βεβαίωση, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τη μετέπειτα συμμετοχή τους στις εξετάσεις διαπίστευσης διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η επιτυχής συμμετοχή στις τελευταίες εξετάσεις οδηγεί στη λήψη του τίτλου του Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (Accredited Mediator).

Επισημαίνουμε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων για την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου βασικής εκπαίδευσης, πραγματοποιείται βάσει προαγωγικών προφορικών και γραπτών εξετάσεων. Οι προφορικές εξετάσεις θα διενεργούνται κατά τη διάρκεια του κύκλου εκπαίδευσης, ενώ οι γραπτές εξετάσεις, απαραίτητες για την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών, θα διενεργούνται μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου εκπαίδευσης σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από το ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ μέχρι την ολοκλήρωση του αντίστοιχου κύκλου εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδεύσεις και οι προαγωγικές εξετάσεις θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 3 του Π.Δ. 123/2011, ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι τέσσερις (24).

Το ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη κάθε κύκλου βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών που έχει προγραμματίσει, σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων για συμμετοχή στον αντίστοιχο κύκλο είναι μικρότερος των δέκα οκτώ (18), ή σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για οποιαδήποτε αιτία.

Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και η συμμετοχή στις σχετικές προαγωγικές εξετάσεις είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητή. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης ή μή επιτυχούς συμμετοχής στις προαγωγικές προφορικές και γραπτές εξετάσεις, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

πηγή ενημέρωσης: Επιμελητήριο Αρκαδίας

Keywords
Τυχαία Θέματα