Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία πύλης εισόδου στο Πλωμάρι

15:03 2/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου ενέκρινε  κατά την χθεσινή συνεδρίασή του , την χρηματοδότηση με το ποσό των 100.000 € την κατασκευή του απαιτούμενου οικίσκου και της περιφράξης, για την δημιουργία πύλης εισόδου Schengen στον λιμένα Πλωμαρίου.

Για την λειτουργία της πύλης, σε σύντομο χρόνο θα απαιτηθούν συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από τους συναρμόδιους  φορείς.

Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης  δήλωσε: «Πρόκειται για μια καθοριστική έγκριση την οποία εισηγηθήκαμε ως Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος

για την λειτουργία της Πύλης στο Πλωμάρι. Ένα έργο πνοής το οποίο αποτελεί αίτημα δεκαετιών των φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι και οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της περιοχής στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ιδιαίτερα στον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για την καθοριστική συμβολή του στην λειτουργία της πύλης . Μια λειτουργία για την οποία θα απαιτηθούν συντονισμένες και γρήγορες ενέργειες από διαφόρους φορείς. Η Περιφερειακή αρχή θα σταθεί αρωγός οικονομικά, ηθικά τεχνικά σε κάθε ανάλογη αναπτυξιακή επιδίωξη».

The post Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία πύλης εισόδου στο Πλωμάρι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα