Εμβόλιο για τον κορονοϊό – Αύριο στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις

12:53 25/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθ` οδόν προς τη χώρα μας  βρίσκονται τα εμβόλια για τον κορονοϊό, καθώς ξεκίνησε χθες από τις αποθήκες της Pfizer, η επιχείρηση μεταφοράς τους  προς τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόλις οι δόσεις των εμβολίων φτάσουν στην Ελλάδα, θα τεθεί σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, «Ελευθερία» ενώ οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν την Κυριακή. Ο έλεγχος των κριτηρίων για τον προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό, θα γίνεται είτε με αποστολή μηνύματος από τους πολίτες στο 13034, είτε με κωδικούς taxisnet,  στην

πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Στο μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής καθώς χθες από τα 873 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν συνολικά τα 301 εντοπίστηκαν στην Αττική με τα 72 από αυτά να έχουν βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας.

Χαραμάδα αισιοδοξίας δίνει χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων που δείχνει ότι η χώρα μας από τη Θεσσαλία και κάτω είναι «πορτοκαλί», δηλαδή έχει κάτω από πενήντα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Στο «κόκκινο» παραμένει η Βόρεια Ελλάδα ά.ενώ την καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα νησιά του Ιονίου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμβόλιο, – Αύριο, Ελλάδα,emvolio, – avrio, ellada