Έμμεση συμμετοχή ομολόγησε βασικός ύποπτος της επίθεσης στην Αγ. Πετρούπολη

18:48 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την «όχι άμεση» συμμετοχή του στην τρομοκρατική επίθεση στις 3 Απριλίου στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης παραδέχθηκε την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου ο συλληφθείς ως βασικός ύποπτος για την προετοιμασία της.

Συνελήφθη και ανακρίνεται νέος ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα της Αγ. Πετρούπολης

Ο Αμπρόρ Αζίμοφ, ο οποίος κατάγεται από την Κιργιζία, ομολόγησε

ενώπιον του δικαστηρίου Μπασμάνι της Μόσχας ότι συμμετείχε στην επίθεση.

«Συμμετοχή μου υπάρχει, αλλά όχι άμεση. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συμβάλλω στην πράξη αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι είναι σύμφωνος με τη σύλληψή του.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, στο δικαστήριο δήλωσε ότι εκτελούσε εντολές άλλων και δεν καταλάβαινε το νόημα τους.

Ωστόσο, ο ανακριτής ισχυρίσθηκε ότι οι αρχές έχουν κάθε λόγο να θεωρούν ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ συμμετείχε στην τρομοκρατική ενέργεια, λαμβάνοντας υπόψη την αρχική του κατάθεση. Πρότεινε δε την προσωρινή του κράτηση για διάστημα ενός μηνός και 16 ημερών, έως τις 3 Ιουνίου.

Νωρίτερα ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αρμέν Ζαντογάν, είχε δηλώσει ότι ο Αμπρόρ Αζίμοφ «παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κομμερσάντ», τον φερόμενο ως διοργανωτή της τρομοκρατικής επίθεσης εντόπισαν μέσω των επαφών του κινητού τηλεφώνου του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, από τη Κιργιζία.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο Αζίμοφ, ο οποίος αναζητείτο εδώ και μερικές μέρες, αγόρασε δύο κινητά και κάρτες SIM. Ενεργοποιώντας μία από τις κάρτες αποκάλυψε προφανώς την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν στα περίχωρα της Μόσχας, όπου τον εντόπισαν οι άνδρες της FSB.

Πηγές: Reuters,Tass,kommersant.ru, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα