«Έλληνες Συνθέτες»: Ο Νίκος Αντύπας στη Φωνή της Ελλάδας

23:04 4/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Νίκος Αντύπας ζωντανά στο studio της Φωνής της Ελλάδας, καλεσμένος του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή «Έλληνες Συνθέτες», αυτή την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα από τη Φωνή της Ελλάδας.
Ο Νίκος Αντύπας ξεκίνησε ως drummer

με το ροκ συγκρότημα των «Socrates», και στη συνέχεια ως ενορχηστρωτής στους ιστορικούς δίσκους, όπως τα «Ζεστά ποτά» των Κατσιμιχαίων ή το «Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Ως συνθέτης μας συστήνεται το 1992 που κυκλοφόρησε το «Δι’ ευχών», δέκα τραγούδια του Νίκου Αντύπα σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου με τη Χάρις Αλεξίου, ένας δίσκος που άλλαξε το ερμηνευτικό της πρόσωπο. Η επιτυχία και η απήχηση της δουλειάς αυτής ήταν τεράστια, μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Δυο χρόνια μετά το «Δι’ ευχών» το 1994, ο Νίκος Αντύπας και η Χάρις Αλεξίου συναντήθηκαν ξανά στο δίσκο «Έϊ», όπου τους στίχους έγραψαν οι Λ. Παπαδόπουλος, Α. Δαβαράκης, Χ. Αλεξίου.

Και φτάνουμε στο 1997 και στο δίσκο «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά». Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε συνθέσεις του Νίκου Αντύπα, με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου στους στίχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα