Έλληνες νοσηλευτές προσλαμβάνονται σε βρετανικό νοσοκομείο 6 απόφοιτοι του ΤΕΙ Λάρισας ανάμεσά τους

14:00 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια καταχώρηση στον τοπικό τύπο, τις προηγούμενες ημέρες, ανέφερε ότι το βρετανικό νοσοκομείο “Whittington Health” ενδιαφέρεται να προσλάβει άμεσα νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από την Ελλάδα και για το λόγο αυτό αντιπροσωπεία τους θα έκανε συνεντεύξεις σε χώρο του ΤΕΙ νοσηλευτικής στη Λάρισα σήμερα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον επισκεφθήκαμε το ΤΕΙ

και συναντήσαμε τόσο το προσωπικό του βρετανικού νοσοκομείου όσο και υποψήφιους προς πρόσληψη νοσηλευτές.

Η Alison Kett, επικεφαλής των νοσηλευτών στο νοσοκομείο Whittington ( Head of Nursing) μας εξήγησε ότι τα βρετανικά νοσοκομεία έχουν κενά σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό: « Οι ελλείψεις φτάνουν στο 20%. Οφείλονται κυρίως στο ότι δεν ακολουθούν πολλοί άγγλοι αυτή την καριέρα, αλλά και στο γεγονός ότι το Λονδίνο είναι μια πόλη στην οποία κατεξοχήν σε αυτά τα επαγγέλματα το προσωπικό δε μένει για πολύ καιρό, αλλά μετακινείται.»
Το συγκεκριμένο νοσοκομείο ανήκει στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας, βρίσκεται στο βόρειο-κεντρικό Λονδίνο, μια περιοχή όπου μένουν πολλοί Έλληνες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Whittington Health προσλαμβάνει νοσηλευτικό προσωπικό από άλλη χώρα. Το έχει κάνει στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες. Ο σύνδεσμος για την Ελλάδα ήταν η ελληνίδα Τομεάρχης (Matron) των παθολογικών τμημάτων του βρετανικού νοσοκομείου Μαρία Λυγούρα.

H κα Λυγούρα κατάγεται από τη Φαλάνη Λάρισας και η ίδια μετά τις σπουδές της στη νοσηλευτική στην Αθήνα έφυγε στο Λονδίνο για να κάνει καριέρα στο αντικείμενο σπουδών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα