Έλενα Κουντουρά από την Καρδίτσα: Επιδίωξή μας 365 μέρες το χρόνο τουρισμό

22:35 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο τουρισμός ως κινητήρια και πρωτεύουσα δύναμη ήταν το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στο Επιμελητήριο Καρδίτσας μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και φορέων του νομού Καρδίτσας. Η κ. Κουντουρά με αφορμή την αυριανή συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στα Τρίκαλα, αποφάσισε να κάνει μια σύντομη περιοδεία και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, μιλώντας με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών με

αντικείμενο τον τουρισμό.
Στη σύσκεψη της Καρδίτσας κλήθηκαν και συμμετείχαν οι βουλευτές Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, οι Δήμαρχοι του νομού, η ΑΝΚΑ, οι θεσμοί εκπρόσωποι δομών πολιτισμού, οι επαγγελματίες του τουρισμού, οι πολιτιστικοί φορείς.
Την κ. Κουντουρά υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Βύρων Παππάς ως οικοδεσπότης, ο οποίος στην εισηγητική του τοποθέτηση έκανε μια σύντομη αναφορά σε όλα τα πλεονεκτήματα του νομού Καρδίτσας(λίμνες Πλαστήρα, Σμοκόβου, τοπικά προϊόντα, θρησκευτικό και ιαματικό τουρισμό,κ.α), για να τον διαδεχθούν ένας- ένας με τη σειρά τους οι συμμετέχοντες τοπικοί εκπρόσωποι.
Η κ. Κουντουρά, προηγούμενα έκανε μια σύντομη δήλωση στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξαιρετική χρονιά που διανύει η χώρα μας με αφήξεις που φτάνουν τα 30εκ. επισκέπτες και στην συνεπή προσπάθεια της χώρας να αναβαθμίσει ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες ώστε 365 το χρόνο να μπορεί να προσφέρει τουρισμό. Αναφέρθηκε στον κεντρικό σχεδιασμό προβολής της χώρας διεθνώς υποστηρίζοντας ότι ο ενδιάμεσος κρίκος σε ότι αφορά την εξειδίκευση και ανάδειξη των περιοχών της χώρας μας είναι η Περιφέρεια, οι Δήμοι, τα Εμπορικά Επιμελητήρια, οι φορείς τουρισμού. «Ο τουρισμός είναι η γέφυρα που ενώνει όλους τους τομείς, είναι μια κινητήρια δύναμη που στηρίζει την εθνική μας οικονομία. Η Ελλάδα μας κατατάσσεται 15η χώρα στους παγκόσμιους προορισμούς και εκείνο για το οποίο δουλεύουμε συστηματικά είναι να κατορθώσουμε να γίνει 5η στην κατάταξη.

Η συνεργασία και η προσπάθεια να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της χώρας μας, καρποφόρησε και έτσι και στη Θεσσαλία έχουμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, προωθώντας και τα θεματικά μας προϊόντα»
Συνεχίζοντας επικεντρώθηκε στη Θεσσαλία και στην πολυμορφία που προσφέρει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις υποδομές του Πηλίου, της Μαγνησίας και των Σποράδων, του αεροδρομίου της Αγχιάλου, στα Χάνια και στο Χιονοδρομικό, στη Λίμνη Πλαστήρα, στα παράλια της Λάρισας όπου πρέπει να ενισχυθούν και γι αυτό το λόγο αύριο θα πραγματοποιήσει περιοδεία ώστε να έχει και προσωπική αντίληψη και επαφή με τους αντίστοιχους φορείς τουρισμού.

Για το νομό των Τρικάλων ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον θρησκευτικό τουρισμό των Μετεώρων, στα μουσεία και στη συνεργασία που είχε με τους αντίστοιχους φορείς των Τρικάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα