Ελέγχεται η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά – Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι υψηλός ο κίνδυνος

09:18 17/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Υπό έλεγχο είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Βασιλειάδης και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Λουρδάτα, στα νοτιοδυτικά του νησιού, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στα Λουρδάτα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν μακριά από τον

κίνδυνο. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων Παναγής Δρακουλόγκωνας, δηλωσε στην ΕΡΤ οτι δεν απειλούνται κατοικίες ενώ τα δύο μεγάλα μέτωπα στις περιοχές Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Το μέτωπο στην περιοχή Ρατζακλί βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο ενώ στην περιοχή Κρεμμύδι έσβησε πλήρως.

Νωρίτερα έγινε προληπτικά μερική εκκένωση σπιτιών σε Λουρδάτα, Σιμωτάτα και Βλαχάτα, ενω εκκενώθηκαν και τουριστικά καταλύματα.

Οπως είπε στην ΕΡΤ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, οι ζημιές περιορίζονται μέχρι τώρα σε μερικά αυτοκίνητα και σε αυλές σπιτιών.

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Ελείου -Πρώνων και Λοιβαθούς απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλλιατσάτος.

Για την κατάσταση στο νησί ενημερώθηκε απο τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε επίσης νωρίς σήμερα το πρωί με το δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, που τον ευχαρίστησε για το άμεσο ενδιαφέρον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το Σάββατο έγινε προσαγωγή υπόπτων για τις πυρκαγιές στην Κεφαλονιά.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Βασιλειάδης, ελέγχονται και οι φωτιές στο Ρέθυμνο και την Πάργα.

Χάρτης επικινδυνότητας

Το μελτέμι συνεχίζεται και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Με πορτοκαλί είναι οι περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου, με κίτρινο οι υψηλού κινδύνου και με μπλε οι μέσου κινδύνου. Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Έβρο.

Σχετική είδηση: Ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά

Keywords
Τυχαία Θέματα