«Έλαμψαν» το αύριο της κωπηλασίας και η λίμνη Πεθελινού

15:00 2/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο επίκεντρο της Ελληνικής κωπηλασίας βρέθηκε για δύο μέρες η λίμνη του Πεθελινού.

Αθλητές και αθλήτριες από ολόκληρη την Ελλάδα πήραν μέρος στη δεύτερη φάση της 11ης Πανελλήνιας συνάντησης ανάπτυξης κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε 1 με 2 Σεπτεμβρίου 2018 με τη διοργάνωση να συνοδεύεται με μεγάλη επιτυχία. Η λίμνη Πεθελινού και ο Ναυταθλητικός -Περιβαντολογικός Σύλλογος «Κερκινίτις» αποτελούν πλέον σημείο αναφορά στο άθλημα σε όλη την Ελλάδα

ενώ με τα έργα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στη λίμνη του Πεθελινού ο Νομός Σερρών θα φιλοξενεί μεγάλες διοργανώνεις Πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Θεοδόσης Κρέτσης: «Ιδανικές συνθήκες για μεγάλους αγώνες»

Ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Περιβαντολογικού Συλλόγου Πεθελινού «Κερκινίτις» Θεοδόσης Κρέτσης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την επιτυχία της διοργάνωσης: «Οι αγώνες πήγαν πάρα πολύ καλά. Με χαρά φιλοξενήσαμε περισσότερους από 200 αθλητές ηλικία από 12 έως 14 ετών από 18 ομίλους της Ελλάδος και δύο της Κύπρου. Αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα, από τα Χανιά, τη Λήμνο, την Κέρκυρα, το Αργοστόλι, από όλα τα μέρη «γέμισαν» τη λίμνη με νιάτα και σκάφη. Μας βοήθησε κι ο καιρός και πιστεύω ότι η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία. Είναι σημαντικό ότι έχουμε τη στήριξη του Δήμου Εμμανουήλ Παπά και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών».

Για τις τεράστιες προσπάθειες που κάνει ο Ναυταθλητικός-Περιβαντολογικός Σύλλογος Πεθελινού «Κερκινίτις» ο πρόεδρος του, Θεοδόσης Κρέτσης είπε: «Ξεκινήσαμε πριν από οχτώ χρόνια. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, ο κ. Καρράς μας έχει πει ότι η Λίμνη Πεθελινού είναι ένας από τους καλύτερους φυσικούς υγρούς στίβους στην Ελλάδα. Οι κλιματολογικές συνθήκες βοηθούν για να κάνουν προπονήσεις οι κωπηλάτες 360 μέρες το χρόνο. Οι συνθήκες είναι ιδανικές και μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλους αγώνες»

Δημήτρης Νότας: «Η λίμνη Πεθελινού θα κάνει γνωστό το Νομό Σερρών σε όλο τον κόσμο»

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Σερρών Δημήτρης Νότας εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Σερρών την ικανοποίηση του για τη φιλοξενία και την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης: «Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων. Η λίμνη γέμισε με νέους σε ηλικία αθλητές, συνοδούς, γονείς και όλοι αυτοί παρουσίασαν μια διαφορετική εικόνα ολόκληρης της τοπικής μας κοινότητας. Αυτή η εικόνα αποδεικνύει όσο μικρό κι αν είναι το μέγεθος, αν δουλέψουμε με μεθοδικότητα, μετρημένα και προγραμματισμό μπορούμε να πετύχουμε τεράστια αποτελέσματα».

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Σερρών πιστεύει ότι η λίμνη του Πεθελινού μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το Νομό Σερρών και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η Δημοτική του αρχή στηρίζει αυτήν την προσπάθεια: «Εμείς όταν είδαμε τις τεράστιες προοπτικές αυτού του κωπηλατοδρομίου και βρήκαμε στο πρόσωπο του Υφυπουργού κ. Γιώργου Βασιλειάδη έναν φίλο, έκανα επαφές μαζί του, μας βοήθησε πάρα πολύ και τις επόμενες 15 μέρες θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για τη διάνοιξη του υγρού στίβου έτσι ώστε να μπορεί η λίμνη Πεθελινού να φιλοξενήσει μεγάλους αγώνες, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους. Ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά έχει ετοιμάσει μια πρόταση 700 χιλιάδων ευρώ για να μετατραπεί το παλιό δημοτικό σχολείο Πεθελινού σε ξενώνες για τη φιλοξενία αθλητών που θα κάνουν εδώ την προετοιμασία τους, θα δίνουν εδώ τους αγώνες τους και αυτό θα δώσει ώθηση στο άθλημα. Πιστεύω ότι μετά το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών η Π.Ε. Σερρών θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για τη λίμνη του Πεθελινού».

Η εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «Αθλητικός τουρισμός» με τον Μάκη Τσίλκο έκανε αφιέρωμα στη διοργάνωση φιλοξενώντας δηλώσεις του πρόεδρου του Ναυταθλητικού Περιβαντολογικού Συλλόγου Πεθελινού «Κερκινίτις» Θεοδόση Κρέτση και του Δημάρχου Εμμανουήλ Παππά Σερρών Δημήτρη Νότα.

Φώτο: anexartitos.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα