Εκτός κινδύνου οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στη Σαλαμίνα

07:56 20/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Δεκατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, σε κλειστή ταβέρνα στον Αγ. Δημήτριο της Σαλαμίνας. Η εικόνα της καταστροφής είναι βιβλική. Κατοικίες και καταστήματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. H ταβέρνα έχει ισοπεδωθεί και πάνω από 15 παρκαρισμένα αυτοκίνητα, έχουν καταπλακωθεί από ξύλα και μπάζα.Ήταν λίγο μετά τις 9.30 το πρωί όταν κάτοικοι και όσοι βρίσκονταν μέσα στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ένιωσαν τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους.

Την
στιγμή της έκρηξης, στο ναό υπήρχαν δεκάδες κάτοικοι που παραβρίσκονταν σε μνημόσυνο, οι οποίοι ευτυχώς δεν είχαν βγει ακόμα στον προαύλιο χώρο. Σύμφωνα με το δήμαρχο Σαλαμίνας, εάν η έκρηξη είχε συμβεί πέντε λεπτά αργότερα θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Δεκατέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν στο πρόσωπο και το σώμα από το ωστικό κύμα και τα θραύσματα των τζαμιών. Σύμφωνα με τις αρχές σπασμένοι υαλοπίνακες εντοπίζονται σε ακτίνα 500 μέτρων.

Επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας με ελαφρά τραύματα.

Δύο άτομα με σοβαρότερα τραύματα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ερεύνησε τα ερείπια του καταστήματος για τυχόν εγκλωβισμένους.

Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για έκρηξη λόγω διαρροής φιάλης προπανίου που υπήρχε μέσα στην κλειστή, εκείνη την ώρα ταβέρνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα