Έκθεση φωτογραφίας του Θέμη Σπέη, 7-16 Αυγούστου, στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας

18:01 7/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Φεστιβάλ Ικαρίας – Ικαριακά Δρώμενα διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας από το αρχείο του Θέμη Σπέη, με τη συμμετοχή του ζωγράφου Γιώργου Γεωργακόπουλου.
Από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού δημαρχείου Αγίου Κηρύκου.
Στα εγκαίνια της έκθεσης στο πιάνο θα βρίσκεται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστα Γάκης.
Ωράριο: 7.30 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

Ο Θέμης Σπέης είπε για την έκθεση:
“Οι φωτογραφίες αυτής της έκθεσης καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό

διάστημα, από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 μέχρι και τις μέρες μας, δηλαδή κοντά 90 χρόνια.
Η κάλυψη είναι σποραδική, αν και προσπάθησα να καλύψω γεγονότα που είχαν κάποια επίδραση στη ζωή των ανθρώπων της Ικαρίας, όπως η λειτουργία του Γυμνασίου, η ίδρυση του Ικαριακού Νοσοκομείου και του Αεροδρομίου μεταξύ άλλων. Η εστίαση είναι στους ανθρώπους και αν και δεν θεωρώ τις φωτογραφίες έργα τέχνης, είναι αποτυπώματα μνήμης και χρόνου. Είναι αναμνήσεις και ιστορία μαζί αυτού του μικρού τόπου που ζούμε.
Πολλοί από τους ανθρώπους σε αυτές τις φωτογραφίες δεν είναι πια μαζί μας, αλλά όλοι τους, σύμφωνα με τις ικανότητες και την παιδεία τους, άφησαν αποτυπώματα αγάπης, δημιουργικότητας, χιούμορ κτλ. Τα όποια συνεχίζονται με τους ανθρώπους που είναι ακόμα μαζί μας. Εδώ μιλάω για ανθρώπους όπως ο πρώτος γιατρός του Ικάριου Νοσοκομείου Γ. Καρράς, ο αγροτικός γιατρός Θ. Θεοδωράκης, ο καθηγητής Δ. Μούγιαννης, ο Σίμος Τριπόδης, ο μουσικολόγος Δ. Θέμελης, ο Στ. Κονταξόπουλος και πολλοί άλλοι από τις φωτογραφίες. Όπως είχε πει ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος Δημοσθένης Κοκκινίδης, ‘Εξερευνούμε το παρελθόν και συλλέγουμε μνήμες’.”

The post Έκθεση φωτογραφίας του Θέμη Σπέη, 7-16 Αυγούστου, στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα