Εκτακτη σύσκεψη των επιτυχόντων που δεν έχουν προσληφθει στα Νοσοκομεία

13:29 19/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με αντιπροσωπεία από τους 132 επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2017, που προκήρυξε η διοίκηση των Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για 8μηνη εργασία σε θέσεις καθαριότητας, τραπεζοκόμων και φύλαξης, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμα, συναντήθηκαν με τον διοικητή της ΥΠΕ Ν. Αντωνίου και τον διοικητή των νοσοκομείων Π. Νάνο, προκειμένου να ενημερωθούν για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση της πρόσληψης των παραπάνω επιτυχόντων.
Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι έχει καταθέσει

ασφαλιστικά μέτρα, η εργολαβική εταιρεία που είχε το έργο αυτό πριν και ότι αναγκάστηκε η διοίκηση των νοσοκομείων να κάνει δικαστική διαδικασία για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κέρδισε και αναμένονταν να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της διοίκησης των δυο νοσοκομείων σύντομα. Οπότε θα προχωρούσε και η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων.
Ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Tσιαπλές επικοινώνησε με την προϊσταμένη του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας και ενημερώθηκε ότι η απόφαση του δικαστηρίου, είναι απορριπτική για την αίτηση της διοίκησης των δυο Νοσοκομείων, οπότε δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψη. Ο κ. Τσιαπλές τονίζει τώρα πως «η πρόσφατη διαβεβαίωση των διοικητών των δυο Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, ότι η απόφαση είναι θετική και ότι σύντομα θα προχωρούσαν οι προσλήψεις, ήταν αβάσιμη και κοροϊδία»
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο των διοικήσεων των Νοσοκομείων και της 5ης ΥΠΕ, αλλά και της κυβέρνησης γι’ αυτήν την αρνητική εξέλιξη για τους 132 εργαζόμενους. Υποστηρίζει πως «το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και τέτοια απόφαση χρειάζεται να πάρει η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να προσληφθούν άμεσα όλοι οι επιτυχόντες στα δυο Νοσοκομεία της πόλης μας και μάλιστα με σχέση πλήρους και σταθερής εργασίας και όχι με 8μηνα»
Στο πλαίσιο αυτό καλεί όλους τους επιτυχόντες στον διαγωνισμό, αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, σε έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα συνελεύσεων του, προκειμένου να συζητήσουν δράσεις με τις οποίες θα διεκδικήσουν την άμεση πρόσληψή τους στη δουλειά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα