Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Ιάσμου μετά την πτώση της γέφυρας Κομψάτου

22:25 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Ιάσμου στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής, που κράτησε μια ώρα ,μετά την πρόσκληση του Δήμαρχου Ιάσμου Ισμέτ Καδή. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά Αϊχάν Καραγιουσούφ του ΣΥΡΙΖΑ ,ο Αχμέτ Ιλχάν από την Δημοκρατική Συμπαράταξη , ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος και υπερεσιακή παράγοντες από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η νεότερη ενημέρωση, σχετικά με το θέμα της πτώσης της γέφυρας

Κομψάτου και οι λύσεις που προτάσσονται για την οδική επανασύνδεση των οικισμών του Δήμου Ιάσμου αλλά κυρίως η συντονισμένες ενέργειες σε συνεργεία, για να υπάρχουν τάχιστα, θετικά αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τόνισε ότι ήταν μια σύσκεψη που εκτιμηθήκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την κατάρρευση της γέφυρας . Σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει την μελέτη, το κόστος και την συντήρηση του δρόμου της παλαιάς γέφυρας, που χρειάζεται για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, εκτίμησε ότι μέχρι τα μέσα του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο αυτό και μέχρι τότε αποφασίστηκε με έγγραφο να ζητηθεί από την Εγνατία Α.Ε ,κατασκευή ενός κόμβου, πιθανότατα στο σημείο που είναι ο σταθμός ανεφοδιασμού των αυτοκίνητων στο Σώστη, για να μπορέσει κάποιος να εισέρθει στην Εγνατία Οδό.

Ο Βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά επισήμανε, ότι ήταν μια γόνιμη σύσκεψη, οπού στο τραπέζι μπήκαν όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την πτώση της γέφυρας Κομψάτου και οι προτάσεις για την άμεση επίλυση των προβλημάτων ,που είναι περίπλοκα, όπως και οι μετακίνηση των μαθητών που πρέπει να επιλυθεί άμεσα τόνισε ότι έχουν ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών για την σοβαρότητα της καταστάσεις και ότι είναι έτοιμοι να εργαστούν για να βρεθούν οι πόροι για την κατασκευή της νέας γέφυρας μετά την ολοκληρωμένη πρόταση και του ΤΕΕ Θράκης αλλά και για τα χρήματα που θα χρειαστούν για διάφορα έργα που θα βοηθήσουν την ομαλοποίηση της κατάστασης .

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής μετά την ολοκλήρωση τις σύσκεψης και ο Δήμαρχος Ιάσμου, Καδή Ισμέτ, ανέφερε τη δυνατότητα σύνδεσης στο ύψος του Σώστη με την Εγνατία οδό, στο σημείο που έχει κατασκευασθεί από την Εγνατία Σταθμός Ανεφοδιασμού Αυτοκινήτων, τόνισε ότι από την πλευρά του Δήμου Ιάσμου στη σύσκεψη έγινε και μια πρόταση για έναν κόμβο στην περιοχή Πολύανθου και θα περιμένουν την απάντηση από την Εγνατία Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Καδή Ισμέτ σημείωσε με έμφαση ότι και η λύση με κόμβο στην Εγνατία Οδό και η λύση του δρόμου της παλαιάς γέφυρας θα χρειαστούν, ένα εύλογο χρονικό διάστημα που δεν μπορούν να το προσδιορίσουν από τώρα ,έκανε έκκληση στους Δημότες Ιάσμου να χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό για την ασφαλή μεταφορά τους και να προσπαθήσουν να τηρήσουν τους κανόνες και κυρίως με τις Ιρλανδικές γέφυρες που θα ανακοινώσουν οι αρχές, για να μην έχουμε ατυχήματα

Για το θέμα των σημάνσεων ο κ. Ισμέτ σημείωσε πως τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν σημάνσεις, στις εξόδους της Κομοτηνής και προς Ίασμο, που θα ενημερώνουν τους οδηγούς, ότι ο δρόμος είναι κλειστός και θα πρέπει να κινηθούν στην Εγνατία οδό.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος Ιάσμου, Καδή Ισμέτ επισήμανε και το πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών που πρέπει να λυθεί άμεσα .

Keywords
Τυχαία Θέματα